Telihold: Nagyobb lendület, nehezebb fékezés…

Telehold stresszoldó módszerek stresszkezelés feszültségoldás

Telihold lévén impulzívabbak, indulatosabbak… lehetünk, nagyobb lendülettel megyünk bele mindenbe, ami néha azt jelenti, hogy nehéz fékezni 😉 A dimanikus zenére ének, tánc segít építően felhasználni a nagyobb lendületet.
De hogyan tudjuk az indulatokat csillapítani?

Az ÉAH (Érzem Akarom Hajlandó vagyok) módszerrel megtalálhatjuk a módját, de erről már írtam (a linkre kattintva a cikkhez lehet ugrani 😉 )

David R. Hawkins Tudatszintek meghaladása c. könyvből is kaphatunk pár tippet! Lássuk:
„Nyilvánvaló ellenszere az együttérzés, az elfogadás, a szeretet és a megbocsátásra való hajlandóság. Meghaladásához az szükséges, hogy

hajlandók legyünk lemondani elsődleges állásfoglalásainkról

, mint például:

  • A hosszantartó neheztelés és az „igazságtalanságokból” való táplálkozás.
  • A világgal és kapcsolatainkkal szemben állított irreális elvárások, beleértve a kényelmet, az egyetértést, a helyeslést, az alkalmazkodást és egyebeket.
  • Le kell mondanunk az egocentrikusságról mint életstílusról, és a világ megváltoztatása helyett inkább önmagunk megváltoztatására kell összpontosítanunk.
  • Hajlandónak kell lennünk feladni az első dackorszakból megmaradt gyermekded elvárásainkat önmagunkkal, másokkal és a tökéletlennek észlelt világgal szemben, pl. így: „Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni, adj bátorságot, hogy megváltoztassam, amit lehet, és adj bölcsességet, hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.” (Assisi Szent Ferenc imájának első szakasza)
  • Vállalnunk kell a felelősséget azért, hogy a felszínre hozzuk infantilis attitűdjeinket, és hogy alárendeljük őket az érett és lényegében sokkal több örömet hozó folyamatoknak, mint például a józan ész, a kiegyensúlyozottság és a másokkal való törődés.
  • Ismerjük fel, hogy a neheztelés vagy a harag nem azzal kapcsolatos, hogy mások „milyenek”, hanem azzal, hogy „milyenek nem” (nem az a baj, hogy fösvények, önzők és gondatlanok stb., hanem hogy „nem” nagylelkűek, „nem” önzetlenek és „nem”gondosak.
  • Fogadjuk el a népesség egy részénél megfigyelhető emberi gyarlóságot és korlátoltságot, ami annak tudható be, hogy veleszületett adottságaikból kifolyólag képtelenek az önmagukkal szembeni őszinteségre.

A harag feldolgozásához belső őszinteségre van szükség, hogy hajlandók legyünk lemondani arról, ami természeténél fogva megvalósíthatatlan, mindezt önbizalommal helyettesítve.
Egy másik használható módszer az „És akkor mi lesz?” kérdéssorozat…
Az is segít, ha észrevesszük, hogy a belső ego függővé vált a harag „feldobott” érzésétől…
Az is nevelő hatású, ha kiválasztunk egy sikeres példaképet, és az ő mintájára alakítjuk jellemvonásainkat, pl. az elszántságot, az elkötelezettséget, a szakértelmet és az integritást. Nem azáltal leszünk sikeresek, ha irigyeljük és ócsároljuk a sikert, hanem ha utánozzuk… be kell pótolnia mindazt, amit saját képzése és fejlődése terén elmulasztott.”

Mi van, ha mindez nem megy?

Akkor szívesen segítek az akadályok feltárásában és oldásában akár egyéni kineziológiai oldással, akár csoportos módon: 1 vagy többnapos képzéseimmel.
Az indulatok hátterében leginkább valamiféle félelem, bizonytalanság, önbizalom hiány van, ezért ajánlom

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva – a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

További cikkeim és blogbejegyzéseim:

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás