Drámamentes feszültségoldás, stresszoldás

Talán az már elég megszokott, hogy ha fáj a hátunk, akkor felkeresünk egy masszőrt. Milyen jó lenne hasonló lehetőség arra az esetre, amikor feszültek vagyunk, vagy nem diagnosztizálható tüneteink vannak! Milyen jó lenne ilyenkor olyan külső segítséget kapni, melynél nem kell túl sokat beszélnünk magunkról, a gondjainkról… de mégis elindulhatunk a kiegyensúlyozottság, harmónia felé, megtörténik a stresszoldás. Néha érezzük, hogy valami nem stimmel, de semmi kedvünk mélyebben belemenni, drámázni, viszont szeretnénk jobban érezni magunkat a bőrünkben. Ilyen esetekben szoktak megkönnyebbülni a klienseim, hiszen ez az út is járható, sőt rendszerint mélyreható és tartós eredményeket hoz.

drámamentes feszültségoldás

Hogy működik az említett drámamentes stresszoldás?

A kineziológia izomtesztelését és az évezredes múltú akupresszúrát ötvözve!

Kétféle módszert is használok, melyekből az egyik (LEAP, NK) a neurológiai folyamatokat követi végig és stresszmentesíti, a másik (SIPS) pedig testünk elektromos és energetikai rendszeréhez kapcsolódik, a test elektromos paramétereit optimalizálja, és ezzel segíti elő a kiegyensúlyozottságot – ún. stressz indikátor pontokon keresztül.

Stresszoldás a gyakorlatban

Feszültségoldás, kiegyensúlyozás kineziológia segítségével
Feszültségoldás, kiegyensúlyozás kineziológia segítségével

A kliens egy masszázságyon fekszik a hátán. Aktiváljuk az ügyét (általában gondol rá, vagy beszél róla, vagy érinti, mozgatja a problémás fizikai területet – esettől függően!). Ezek után az egyes neurológiai területeknek, egyéb struktúráknak, érzelmeknek… megfelelő különböző akupunktúrás pontok érintésével és az alkarra gyakorolt enyhe nyomással ellenőrzöm az izomtónus változását. (Ugyanazon az elven működik ez, mint amit egy húzós nap, feszült helyzet hatására megtapasztalunk – befeszülnek itt-ott az izmaink, vagy egy váratlan trauma esetén összecsuklik az izom –  innen ered az „Ülsz? Nem? Akkor ülj le, mert olyat mondok…” reflexszerű szövegünk is!)
Így észlelhető az Energiahiány, vagy Túlenergia. Majd hasonló módon tudom megkeresni és alkalmazni az ideális kiegyensúlyozó technikát. Ez legtöbbször szintén akupunktúrás pontok tartása, mely olyasmi hatást vált ki, mint mikor egy nagyfeszültség alatti rendszerben megnyitjuk a túlnyomás-szelepeket. Bővebb háttér infó alább…

Tipp: ZSIGERI (BELSŐ) ÉRZETEK ESETÉRE – otthoni gyakorlat

Érzelmek által kiváltott testérzetek, pl. gyomorideg, görcsök, émelygés, kipirulás… átmeneti oldására használható.

Tartsa a belső szemzug mellett az orra két oldalát és a szemöldökök közötti részt, amíg együtt nem kezdenek pulzálni, lüktetni. (Hólyag meridián 1. és Irányító meridián 24,5. pontját)

SIPS, neurokineziológia, akupresszúra

Háttér információk

Van pár, mára hétköznapi mérési módszer, pl. az EKG és EEG, melyeknél az előbbi a szív elektromos feszültségváltozását regisztrálja, az utóbbi pedig az agytevékenység elektromos jeleit vizsgálja.

Az egész test, az izmok, az érzékszervek, a belső szervek működését vezérlő idegrendszer is elektromos impulzusok formájában továbbítja az ingerületeket. Azaz kommunikációjában fontos szerepe van az elektromosságnak. Tehát testünk elektromosságot hoz létre és használ fel.

A sejtek a normál egészségi állapot optimális frekvenciájú rezgéséből bármilyen stressz hatására kibillenhetnek, ami ellenállást hoz létre az elektromos energia termelésében vagy áramlásában. A stressz indikátor pontok, a meridián-áramkörökön keresztül azonnal elérik a stresszállapotokat, az izomteszt segítségével közvetlen sejtszintű elektromos információt adva a stresszről. Az adott stressz által okozott erő-, feszültség- és energiaveszteség ezáltal meghatározható, majd egy speciális akupresszúrás eljárással helyreállítható a homeosztázis, a kiegyensúlyozott működés.

Robert O. Becker M.D. (amerikai orvos) – A test elektromossága – The Body Electric, ill. George Lakovszky: Az élet titka Secret of Life könyvét ajánlom azoknak, akiket még mélyebben érdekel a téma.
Ha szeretné kipróbálni a leírt módszert, akkor várom jelentkezését az  info@harmonizalas.hu címen. További részletek ide kattintva olvashatók.

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Agyintegráció, stresszoldás, képességfejlesztés…

Ne maradjon le tippjeinkről, akciónkról! FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva – a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

További cikkeim és blogbejegyzéseim:

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás

Megjegyzés hozzáfűzése