Kineziológia tanfolyam Budapest 2024

Kineziológia tanfolyam Budapest 2024 : a kineziológia One Brain ága az érzelmi stresszek oldására fókuszál. Több napos, modulszerű, egymásra épülő tanfolyamokon keresztül egyre mélyebben elsajátíthatod e módszert.

A kineziológia ágak közül a One Brain módszer egyedi különlegességei:
– a Viselkedési Barométer – térkép érzéseink világához, hogy világosabban lássuk mi okoz gondot, hol van zsákutca és merre van a kiút!
– Alkat/Funkció – a stresszhelyzetekhez kapcsolódó automatikus működések, viselkedés, érzés, megtagadott tulajdonságok ismerete, mely segíti a kommunikáció fejlődését, a stressz okok és a gátló hitrendszerek beazonosítását, hogy visszanyerjük a megoldáshoz szükséges erőt és képességet!
– segít feltárni és feldolgozni a múlt traumáit – azt a kort keresi meg és ott végzi a stresszek oldását, ahol a stressz keletkezett (vagy ahol a leginkább felismerhető). Így a negatív emlék mentesül az érzelmi töltettől, és az emberek képesek lesznek megteremteni maguknak azt az áhított jövőt, amelyre vágynak.

A túlélő ösztön hátránya – nem támogató reakcióink

“A legmegfelelőbb módszer arra, hogy elérd az áhított jövőt az, ha megvalósítod!” – Gordon Stokes
Agyunk túlélésünket biztosító alapműködése a folyamatos, akartunktól független környezet pásztázás – vészhelyzet kutatás. Ha testi, lelki, érzelmi, mentális vagy szellemi jól-létünket fenyegetve érzi, akkor azonnal beindítja az alábbi -, személyiségünktől, élettapasztalatainktól… függő – Önvédő program valamelyikét:
– harag, düh, harc, frusztráltság
– menekülés, elkerülés, lemerevedés
– fájdalom, büntetés, pánik, gyász, magány, szomorúság, bánat
– félelem,
– öröm, jutalom, motiváció, játék, élvezet, vágy blokkolása
Ezek az Önvédő programok legtöbbször úgy kapcsolnak minket ’automata pilótára’, hogy észre se vesszük. Csak reagálunk, aztán utólag, nyugodt helyzetben csóváljuk a fejünket, hogy mennyivel ügyesebben is megoldhattuk volna a helyzetet – vagy egyszerűen csak szapuljuk magunkat 

Hogy vehetjük vissza az irányítást

Egyéntől függ, hogy kinél, mi indítja be agyunk VÉSZCSENGŐjét, mi minősül VESZÉLYesnek. A szükségtelen ’automata pilótára kapcsolást’ a One Brainben a Negatív Érzelmek oldásával segítjük elő – erre ad lehetőséget e Kineziológia tanfolyam, Budapest 2024.

Naptárunkban vannak a képzési időpontok – Kineziológia tanfolyam Budapest 2024

1. modul – 2 nap – megismerjük a módszer alap eszközeit és foglalkozunk magabiztossággal

2. modul – 3 nap – dolgozunk a legfontosabb félelmekkel, az elvárások okozta feszültséggel…

Kiegészítő ‘modul’ – 1 nap – mire hívják fel a figyelmet testi tüneteink – VB* a testen (*Viselkedési Barométer), mely előfeltétele az 1. modul elvégzése

3. modul – 4 nap – az önismeret és kommunikációs képességek fejlesztése az Alkat/Funkció segítségével

4. modul – 4 nap – Hogy lehetek az, aki szeretnék …? azaz LÉNYEGI ÉNünk támogatása. Bach-virágterápia használata izomteszteléssel.

5. modul – 4 nap – az Alkat/Funkció kiterjesztése, Tagadásaink oldása

6. modul – 4 nap –Generációs ügyek , Fájdalomviselkedések, Meridiánok és kapcsolódó izmok kiegyensúlyozása.

És ezzel még nincs vége…

Hála a One Brain módszer kidolgozóinak

A Kineziológia tanfolyam Budapest 2024 s fenti képzéseket az alábbi 3 embernek köszönhetjük, akik 1983-ban létrehozták a One Brain rendszert vagy Three in One Concepts-et, a mai multidimenzionális formájában, a test, az elme és a lélek, a spiritualitás egységére fókuszálva. Pár sorral szeretnék emléket állítani nekik:

A One Brain módszer egyik kidolgozója: Gordon Stokes

Gordon Stokes (1929-2006) – integrálta apja, Thomas Gordon hatékony kommunikációs technikáját (Szülői eredményesség, PET tréning – értő figyelem), a Touch for Health-nél oktatási igazgatóként eltöltött időszak kineziológiai ismereteivel (pl. a HKO 5 elem tanának és a Meridiánok használatával), valamint a perszonológiában (viselkedés genetikában) szerzett jártasságával gazdagította a módszert. Ő fedezte fel az Érzelmekkel és Múlttal való munka fontosságát.

A One Brain módszer egyik kidolgozója: Daniel Whiteside

Daniel Whiteside (1933-2013) – 8 éves kora óta foglalkozott perszonológiával (az emberi külső milyen belső tulajdonságokat, minőségeket takar. Viselkedés genetikaként is említik). Szülei Robert és Elisabeth Whiteside úttörő munkát végeztek ezen a tudományterületen, és az Egyesült Államokban az első ilyen főiskolát is létrehozták. Itt találkoztak Gordonnal. Hihetetlen irodalmi, zenei és művészeti ismeretei nagyban hozzájárultak ahhoz a mély emberismerethez, amely a Three in One Concepts számára általa írt haladó tanfolyamok, (mint például a Gyemekkor, szexualitás, öregedés, Mohóság, bűntudat, Isten, Serdülőkor, érettség, szeretet, Szexualitás) szövegeiben is tükröződik.

A One Brain módszer egyik kidolgozója: Candace Callaway

Candace Callaway (1949-2005) – Kiemelkedő tudatossági szintje, metafizikai és Viselkedés Genetikai ismereteivel gazdagította és mélyítette a módszert. Nagy érdeklődést mutatott Gordon munkája iránt. Daniellel végzett kutatásuk eredménye a perszonológián alapuló Szerkezet = Funkció (A/F vagy Sz/F) egyedülálló megközelítése.  A testen lévő Veselkedési Barométer születésében is jelentős a szerepe.

Bővebben a One Brain módszerről

One Brain™ -t a Three in One Concepts™  állította össze. Ez a név a két agyfélteke kiegyensúlyozására és integrálására utal, és különösen hatékony az érzelmi stresszoldásban – hozzáférést biztosítva a tudatalatti tartalmakhoz is.

A Three in One Concepts™ célja, hogy feltárja a múltban eltárolt negatív érzelmeket, hogy a jelenben a rossz beidegződések helyett, a tudatos választás vezérelje cselekedeteinket. Célunk, hogy szabadon, tudatosan válasszunk; természetesnek véve, hogy mindig van választás, és ezáltal kihasználjuk a bennünk rejlő képességeinket. Hogy mindezt elérjük, különböző stresszoldási technikákat alkalmazunk, amelyek segítségével megszabadulhatunk a múltbéli eseményekhez tapadó negatív érzelmi töltéstől, majd további, otthon is elvégzendő korrekciós gyakorlatokkal (pl. keresztprogramozás a két agyfélteke működésének integrálására) erősíti meg az érzelmi stresszoldást.

‘Célunk, hogy segítsünk téged abban, hogy lényegi életcélodat meghatározd, középpontba helyezd és oldd a megvalósulását akadályozó tényezőket.’ (Idézet a Oner Brain jegyzetéből).

A kineziológia tanfolyam Budapest 2024 -s moduljainak részletes leírása

Kineziológia tanfolyam Budapest 2024: a One Brain I-es és II-es tanfolyamot együtt érdemes elvégezni.

Kineziológia tanfolyam Budapest 2020: a kineziológia egyik ágával, a One Brain-nel ismerkedünk meg idén, 1-2 havonta lépve 1-1 szintet.  Így a januári 1-es modultól decemberre a 6. modulig juthatsz velünk.

1. A SZAKMA ESZKÖZEI / Tools of the Trade™

A résztvevők megtanulják a kineziológia alapját, az izomtesztelést, valamint megismerkednek a rendszer gerincét alkotó érzelmi barométerrel, és a stressz oldására szolgáló technikákkal.

Izomfeszülés, üveges, fáradt tekintet, darabosság, merevség, esetleg arrogancia, mindenre rá-rámozdulás ezek többnyire stressztünetek. Főleg, ha a háttérben megoldatlan, vagy félig megoldott ügyeid vannak, ill. többször érzed úgy, hogy nem azzal foglalkozhatsz, amivel szeretnél és/vagy nem tudod kezelni a kritikus helyzeteket, vagy váratlan, kellemetlen események történnek veled.

Ilyenkor testünk, agyunk túlélő üzemmódra kapcsol. Lehet, hogy érezzük, tudjuk, hogy mi lenne a legjobb egy-egy éles helyzetben, de mégse tudjuk megtenni, rosszabb esetben, már azt se tudjuk, hogy mire van igazán szükség, csak az a tuti, hogy miből van elegünk.

A 2 nap végcélja: az ÖNBIZALOM NÖVELÉSE.

2. ALAP ‘EGY AGY’/ Basic One Brain®

Tudod, hogy mit kéne, de mégse tudod megtenni?
Nem csak a diszlexia = képességzavar. Ide tartozik bármi, amiről tudjuk – akár utólag, akár előre, vagy közben -, hogy mit, ill. hogy kéne csinálni, de mégse tudjuk megtenni. Céljaink között agyunk jobb teljesítőképessége, összehangoltsága mellett, talán még fontosabb az érzelmek és következményeik hatékonyabb kezelése, és persze a különféle képességzavarok (alvászavarok, diszlexiák, figyelemzavarok, mozgáskoordináció…) oldása is.

Kineziológia tanfolyam Budapest 2020: a kineziológia egyik ágával, a One Brain-nel ismerkedünk meg idén, 1-2 havonta lépve 1-1 szintet.  Így a januári 1-es modultól decemberre a 6. modulig juthatsz velünk.

 Az okokról ide klikkelve egy cikk található.

Többek között ilyen esetekkel foglalkozunk a képzésen, mely továbbfejleszti az izomtesztelés és a stresszoldás technikáit, összehangolva a 2 agyféltekét – innen a rendszer neve: ‘One Brain’ (Egy Agy). Az elméletet azonnal a gyakorlatba ültetjük:
oldásokat adunk-kapunk, melyek közül talán az elvárások okozta stressz enyhítése a legfontosabb.

Az ismertetett technikák a tanulás megkönnyítése mellett hasznosak lehetnek
– figyelmünk fejlesztésére;
– gyermekeink számára akár az iskolában, akár otthon;
– egy-egy technika akár ovisok számára is hasznos lehet – különféle fejlesztő foglalkozások kiegészítéseként;
– koordinációs képességünk fejlesztésére;
– jobb és bal agyféltekénk integrálására;
– előadások tartásánál…

Az I. és II. tanfolyamon megismerkedünk azokkal az eszközökkel, melyek segítenek
– tisztábban látni,
– pontosabban meghatározni a valódi stresszokokat,
csökkenteni a felgyűlt feszültséget, hogy könnyebben megtalálhassuk a saját megoldásainkat

3. TESTKÓD/ Under the Code™:

A módszer egyik kulcsával ismerkedünk meg: a Alkat / Funkcióval, testi jellegzetességeinkkel, illetve a bennük kódolt kommunikációs és kapcsolatbeli kihívásokkal és ajándékokkal. Megtanuljuk a kihívások kezelését, ill. felismerhetjük egy-egy arc- ill. testszerkezetünk erősségét, hogy mostantól jobban ki tudjuk használni adottságainkat és főleg javíthassuk kommunikációnkat (könnyebben tisztázva önmagunkban, majd másokkal az adott helyzetet).
Ez után a tanfolyam után mindenki másként tekint majd az emberekre, és saját magára is.
Számos oldást végzünk önmagunk és mások elfogadására, ill. egy speciális kommunikációs technikát tanulunk, mely konfliktushelyzetekben segíthet.

4. HALADÓ ‘EGY AGY’ / Advanced One Brain®

Fő témája: Hogyan lehetek az, aki szeretnék, úgy, ahogy szeretném?
Bővítjük a korrekciós eszköztárunkat, többek között megtanuljuk a Bach virágterápia alkalmazását az izomteszteléssel ötvözve, foglalkozunk a szimbólumokkal, a csakrák kiegyensúlyozásával… sok mindent megismerünk az érzelmek és a test összefüggéseiről.

5. Szavaknál is hangosabban / Louder then Words®

A ‘Testkód’-ban tanultak elmélyítése és bővítése a célja ennek a programnak. Az arc- és testalkati jegyek ‘szavaknál is hangosabban’ megmutatják ügyfeleink, ismerőseink és szeretteink viselkedési mintáit, érzéseit. Az ezekkel kapcsolatos Tagadásainkkal is foglalkozunk.
Részletesen tanulunk még a munkánkban használt 5 testről, mint tudatosságunk kivetüléseiről, és
fejlesztjük kommunikációs hatékonyságunkat: hogyan közöljük másokkal, ha gondunk van velük? (ÉAH)

6. Szerkezeti idegtan/ Structural Neurology™:

Ebben a programban a szervezet ideg- és energiarendszere, a fájdalommal összefüggő viselkedési minták, fájdalomcsillapítás, valamint a HKO 5 elem rendszerével való ismerkedés, a meridiánok és hozzájuk kapcsolódó izmok és korrekciós lehetőségük áll előtérben, ill. foglalkozunk a generációkon áthúzódó problémákkal is.

A One Brain módszer további szintjei 2 képzési úton haladnak tovább: PROFESSZIONÁLIS és ÖNFEJLESZTŐ

ÖNFEJLESZTŐ – életminőség jobbító

7. Viszonyok veszélyben / Relationship in Jeopardy™:

Új technikák már nem, de új felismerések még várnak ránk ezen a tanfolyamon. Minden eddigi technika használatával a másokhoz és magunkhoz főződő kapcsolatainkat tönkretevő érzelmi blokkokkal foglalkozunk. Célunk az általunk vágyott világ megteremtése.

8. Testáramkörök, fájdalom és ‘megértés’ / Body Circuits, Pain and Understanding™:

Több mint 50 izomra, és azok tesztelésére épül e tanfolyam anyaga, melyek segítségével a fájdalom csillapítható. A ‘tudás’ azon gátjainkra világít rá, melyek vakká tettek eddig bennünket az igazságra.

9. Gyermekkor, szexualitás és öregedés / Childhood, Sexulity and ‘Aging’™:

A program azonosítja és oldja az önpusztító viselkedési mintákat, az anyaméhben eltöltött időtől máig. Az oldások révén már nem adjuk tovább e viselkedésformákat az utánunk jövő generációknak.

10. Serdülőkor érettség és szeretet / Adolescence, Maturity and ‘Love’™:

A módszer legegyenesebb szembehelyezkedése ez az eltagadott hitrendszerekkel. A célja Kihúzni a szögeket önmagunkból, melyekkel saját magunk ácsolta keresztjeinkre szegeztük magunkat, mikor megtagadtuk személyes egységünket.

Egyéb kiegészítő programok – 1 napos, Tematikus programok

PROFESSZIONÁLIS – hivatásos minősítő képzési út

7. Etika és kapcsolatok 1.

8. Testáramkörök, fájdalom és ‘megértés’ / Body Circuits, Pain and Understanding™

9. Etika és kapcsolatok 2.

10. Konzultáns Praktikum Tréning

11. Basic Consultant Facilitator Training

12. Basic Instructor Training

13. Advanced Consultant Facilitator Training

14. Advanced Instructor Training

A fenti képzési útról és az egyes szintekre való jelentkezés feltételeiről a http://www.3in1concepts.us oldalon érdemes tájékozódni.

Általános információk a kineziológia tanfolyam Budapest 2024 s kurzusairól

A létszám korlátozott, ezért kérlek, hogy részvételi szándékodat minél hamarabb jelezd az info@harmonizalas.hu címen!

Kérlek, hogy a jelentkezéssel párhuzamosan a meghirdetett One Brain tanfolyamra 20.000.-Ft foglalót átutalással (Széplaki Viktória EV CIB Bank 10700392-56711590-51100005) eljuttatni szíveskedj! Ezen foglaló fedezi a terembérlet és jegyzetek árát,  ezért amennyiben nem veszel részt a tanfolyamon, a pénzt nem áll módomban visszaadni. Köszönöm!

Szeretettel várlak!

A modulok képzési díja (központilag meghatározott, és a regisztrációs díjat is tartalmazza):
2023. 01. 01-től bruttó 25 000 Ft / nap
+ a tankönyvek és kiegészítők költsége szintenként 6.000.- Ft. (Tartalmazza a munkánkhoz szükséges kiegészítőket.)

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk – ha pl. a jegyzetek beszerzési ára változik.

Emellett a One Brain 1-es tanfolyam végén átadásra kerül az ún. Útlevél, melybe minden 3in1 Concept (One Brain és egyéb) program bejegyzésre kerül. A későbbiek során ezzel lehet igazolni a programokon való részvételt  – pl. a 3in1 Concepttel Szerződött segítővé (Konzultáns Facilitátor), vagy oktatóvá… váláshoz.

A tanfolyamok természetesen több oldást is tartalmaznak, amelyek elősegítik a mindennapi stresszek feloldását ill. a tananyag mélyebb tudatosítását, s ezáltal a hatékony Megértést.

A One Brain® kineziológiai rendszer bejegyzett magyar oktatói a rendszer hivatalos honlapján találhatók.

http://www.3in1concepts.us   –    Directory    –    Szöveg alján “I Agree” gombra ráklikkelni    –     Beállítani: Instructor és az ország: Hungary:    search-re ráklikkelni és listázódnak az oktatók.

Szeretettel várok minden tanulni, fejlődni… vágyót 😉 !

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
One Brain haladó tanár (I – VI. szint és 1 napos képzések )
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés…
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE