Félelmek, szorongás gyorssegély

Manapság gyakori, hogy félelmek, szorongás keseríti meg az ember életét. Ezzel kapcsolatosan szedtem össze pár gyorssegélyt jelentő gyakorlatot.

NEST részlet – Érzelmi stresszoldás akupresszúrával

Közös pontok: mindegyik esetben a fejtetőn, függőleges fülvonalon és elülső testközépvonalunk metszetében található IM 20-s és a Testközépvonal és Hajhatár metszéspontjában található IM 24-s pontokat tartjuk az egyik kezünkkel (Az egyiket a hüvelyk- a másikat a mutató+középső ujjal célszerű). IM = Irányító Meridián

A másik kezünkkel pedig a kulcs érzelem „rendszerpontjait” tartjuk szinkron lüktetésig (egyszerre pulzálás), vagy amíg meg nem nyugszunk. Közben érdemes jó mély levegőket venni – orron át belélegezve, majd elnyújtva, szájon át kifújva. (Természetesen, ha épp be van dugulva az orrunk, akkor szájon át vegyünk levegőt 😉

FÉLELEM ESTÉN

rendszerpontja a Vese 27-s, mely a kulccsont belső végeinek bütyke alatti mélyedésekben található (mindkét oldalon).

Félelem oldása

PÁNIK, SZEPARÁCIÓS SZORONGÁS ESETÉN

rendszerpontja a Vastagbél 20-s, mely az orrcimpák külső pereme melletti, bemélyedésben található (mindkét oldalon).
Szorongás, nyomottság… érzet, melyet veszteség, bánat, magányosság (kötődési képtelenség, vagy képességcsökkenés), Emberektől, dolgoktól, vallástól vagy akár ideáloktól, a biztonságos környezettől, komfortzónától, megszokott dolgoktól való elszakadás is okozhat.

Szeparaciós szorongás oldása

Félelem és szorongás oldása Akupresszúrával

Az Irányító Meridián 16 és 24,5 pontjait kell semleges érintéssel (hüvelykujj-jal vagy összetett mutató és középső ujjal) tartani szinkron lüktetésig (amíg mindkettő egyszerre kezd lüktetni). A pontok helye:

Félelem oldása akupresszúrával

Azonnal megteheted, hogy oldd a félelmet, szorongást!

FOLYADÉK

Érdemes ilyenkor sok vizet fogyasztani (legalább óránként 1 pohár tiszta víz), ha hosszan fennálló stresszel párosulnak a tünetek, akkor akár meleg gyógytea – pl. nyugtató Citromfű (esetleg macskagyökér, komló).

BACH VIRÁGESSZENCIA – ELSŐSEGÉLY CSEPP

Bioboltokban, de akár patikákban is felelhető esszencia. Nyelv alá 1-1 cseppet tenni, akár 1-2 óránként, vagy vészhelyzet esetén akár negyed óránként. Figyelem: elektroszmogtól távol tartandó!
Ma már van ilyen esszenciát tartalmazó rágó, pasztilla, spray…

Schüssler só – 5. Kalium phosphoricum

Az 5. számú Schüssler só, a Kalium phosphoricum természetes antidepresszánsként, az agy energiaforrásaként is aposztrofálható, melynek nincs szedatív hatása, és használatakor a hozzászokástól sem kell tartani.

MOZGÁS

séta, futás, jóga, tai-chi… bármilyen mozgás ami örömet okoz(ott valaha).
Ezek mellett az alábbi természetes nyugtatókat ajánlom:
– Citromfű tea (esetleg Komló és Macskagyökér – utóbbi elég keserű)
– Bach virágterápiás készítmények:
Bach elsősegély csepp 
– pipettás kiszerelésű homeopátiához hasonló szer. Nyelv alá 1-1 cseppet tenni, akár 1-2 óránként, vagy vészhelyzet esetén akár negyed óránként. (kb. 1.400 – 1.500 Ft körül kapható – pl. Bijóban vagy bioboltokban, lehet, hogy patikában is) Elektroszmogtól távol – legalább 1 méter – tartandó.

RELAXÁCIÓ, MEDITÁCIÓ

Akinek még nincs benne gyakorlata, annak elsőként az 1 perces meditáció  (klikk ide a video megtekintéséhez) -t ajánlom. Egyszerű és praktikus, minden fontos infóval benne.
A fentiek természetesen nem helyettesítik a hosszú távú megoldást biztosító önmunkát (akár szakember segítségével pl. kineziológiával ).

Ajánlott könyvek (sok gyakorlati tippel)

  • Dr. David R. Hawkins:
    Elengedés
    Gyógyulás és felépülés
  • Dr. Rick Hanson és Dr. Richard Mendius: Buddha-agy

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés

A legjobb hosszútávú befektetés önmagadba:

További cikkeim és blogbejegyzéseim:

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás