MÁJMÉREGTELENÍTÉS

Májunk – amely rengeteg funkciót lát el – a méregtelenítés központja. Helyes működése az általános egészség egyik alapja. A tökéletlen méregtelenítés hatással van az immunrendszerre is. Nem csupán gyengít, hanem fokozza az autoimmunitást, mikor a védelem felismerési zavar miatt testsaját anyagot is megtámad és elpusztít.
A májméregtelenítés lényege, hogy a májat ellazítjuk, és az epevezetéket kitágítjuk, majd egy tisztító nyomással az egészet kiöblítjük. Így megszabadulhatunk életünk egyik legnagyobb nyűgétől operáció nélkül.

májméregtelenités keserűsó magnéziumsulfát

A májtisztítás senkinek sem árt, csak használ. Már az első tisztítás sokat ér, de igazából a harmadik után tisztulunk meg teljesen. Az első három kúrát lehet havonta végezni, ezt követően pedig elég nyolchavonta egyszer tisztítani. Egy szombati nap kiválóan alkalmas a kúrára, mivel a kúra legyengít. Vasárnap kipihenhetjük magunkat.

Májméregtelenítés menete

csak 1,5-2 napot kell rászánni és műtét nélkül egy rakás kőtől szabadulhatunk meg
Az első napon 10 órától már ne együnk, addig is csak könnyen emészthető ételt. 12 óráig igyunk minél több folyadékot (érdemes előző nap is fokozottan megnövelni a folyadékbevitelt, hogy a szervezetet kellően feltöltsük).
A recept cukorbetegek esetén nem megfelelő, ha valakinek máj, ill. epe problémája van, akkor érdemes a kúra előtt kezelőorvosával konzultálni!

Hozzávalók:

100 gramm keserűsó (magnézium-szulfát legyen és ne glaubersó = nátrium-szulfát !!!).
1 nagyobb, vagy két kisebb rózsaszín grapefruit
1,5 dl olivaolaj
8 dl víz
A keserűsót négyfele osztjuk – 4 két dl-es pohárba.
A négyfelé osztott keserűsót 4-szer 2 dl vízzel kell meginni, az elsőt délután 2 órakor, a másodikat 4-kor, a harmadikat 6-kor, és az utolsót este 8-kor kell lenyelni! (Fontos a pontos időzítés!)

A keserűsónak elég rossz az íze, ezért miután elfogyasztottuk, ihatunk rá pár korty tiszta vizet. A keserűsó hasmenést okoz, az első adag után még nem kell félrevonulnunk, mert a szervezet felszívja az értékes magnéziumot, a második adag után viszont este tízig érezhetjük hatását. A máj és a belek teljesen megtisztulnak az ételmaradékoktól.

Mivel délután már semmit nem eszünk, nem lesz újabb megterhelése az emésztőrendszernek. A máj felszabadul a terhelés alól, és a magnézium elernyeszti, ellazítja. Este 10 órára a máj epevezetékei kitágulnak.

Utolsó lépésként (10-kor) igyuk meg a másfél dl olajat, összekeverve másfél dl kicsavart grapefruit levével. A gyümölcslét előtte teaszűrővel meg kell szűrni, hogy tiszta legyen.****

A koktél felhajtása után AZONNAL VIZSZINTESBE KELL HELYEZKEDNI, és legalább 5 órán keresztül így is kell maradnunk. Az olajhidraulika ugyanis másképpen nem működik. Másnap reggel ismét bő széklettel szembesülhetünk, s kis zöld golyócskák fognak úszkálni az illemhely kagylójában. Közel kétezer darab kitines epekő is napvilágra kerülhet operáció nélkül* ! A golyócskák felülete porózus, és belsejükben mini labirintusok találhatók, ezek ideális fészkek, búvóhelyek a parazitáknak.

A májtisztítás során nemcsak az emésztés javul, hanem a kóros gócoktól és felgyülemlett, fertőző epétől is megszabadulunk. Másnap pihenjünk, csak könnyen étkezzünk és vegyünk be kiegészítőket*** :

Alga
C- és B-vitamin komplex
Lecitin
Panangin

Forrás: hunhír.hu

SZEMÉLYES TAPASZTALATAIM, MEGJEGYZÉSEIM MÁJMÉREGTELENÍTÉS KAPCSÁN – a fenti szövegben lévő csillagokkal jelölt részekhez

* Ez nem lesz nehéz, mert a délutáni program eléggé lefárasztja az embert, 10-kor simán be fogsz aludni!
** De nem feltétlenül kell ennek bekövetkeznie, egészséges (főleg kevés húst tartalmazó) táplálkozás esetén kőmentes eredményt is produkálhatunk. Nekem pl. egy darab kövem nem volt, csupán valami spenótszerű cucc jött ki.
*** Én multivitamint vettem be utána – ideális arányú összetétel!, szerintem kiváló pótlást ad az Árpa formula is! Lényeg, hogy pótoljuk az elvesztett ásványi agyagokat, nyomelemeket, vitaminokat!
**** Az olajos koktélt érdemes botmixerrel, vagy más eszközzel összeturmixolni és így sokkal fogyaszthatóbb! Nem mondom, hogy minden napra ezt fogod kívánni, de nem Nekem pl. nem akart így visszajönni ;o)

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva – a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

További cikkeim és blogbejegyzéseim:

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás