Érzékenység, védtelenség

Érzékenység -. akár túlzott mértékben – bizonyos emberekre: lehúz, taszít, elnyom…
Embertömegtől való félelem.
Hirtelen tiltakozás, ellenérzés, ellenkezés ovival, sulival, edzéssel… szemben.
Védtelenség – kipécézettség, zaklatás, piszkálódás, kiközösítés… elszenvedésekor.
A fenti esetek hátterében sokszor az Energetikai Moro reflex ill. annak gondja áll.

Ha – a minket ért stressz miatt – túl sokszor, akár állandóan aktiválódik ez a reflex – főleg, ha egyébként is érzékenység jellemzi az embert -, akkor általa folyamatosan stresszhormonok szabadulnak fel a testben, ami megterheli a mellékvesét és így a szervezetet is. Ez akár fizikai tünetekhez, pl. emésztőrendszeri problémákhoz, vagy allergiához is vezethet.

Mit tehetünk az érzékenység csökkentésére?

Gyorssegély – kiegyensúlyozó gyakorlat pillanatnyi állapotunk javításáért:
Köldök és Homlok tartása – közben mély légzés. Majd kézcserével ugyanez.

(Gyerekeknek – piszkálódás, csúfolódás… elszenvedése esetén – kiegészítőként a Hessegető verset ajánlom Beck Andrea – A titoktündér c. könyvéből:
„Egyik fülemen be, a másik fülemen ki,
itt nem hallgat rád senki!
Hiába is próbálsz kicsúfolni engem,
nekem mindenképpen jó lesz majd a kedvem!”)

Ha újra meg újra előjön a stresszes helyzet, állandósul az érzékenység, és képtelenség egyedül kilábalni belőle, akkor érdemes az energetikai kineziológiára gondolni (nálam is számos felnőtt és gyerek fordul meg hasonló üggyel).

A neuroenergetikai kineziológia reflexekkel foglalkozó ága kitér a fenti esetekre is. Mielőtt jelentkeznél, érdemes végiggondolni, hogy milyen helyzetekben

  • kerül átélésre a fenti esetek valamelyike,
  • jelentkezik az érzékenység,
  • vész el az integritás.

A konzultáció elején ezek felidézésével fogjuk aktiválni az ügyet, hogy utána célirányosan oldhassuk az általa okozott testi, tudatos, tudatalatti, stb. feszültségeket. Így hatékonyabban beindulnak szervezetünk öngyógyító, kiegyensúlyozó folyamatai.

Hogy néz ez ki a valóságban?

Egy emlékezetes, régebbi esetemet hozom fel példaként:
Egy kisfiú jött hozzám az anyukájával, mert „pár hete nem akar oviba menni, mindenen aggódik”. Megkértem a fiúcskát, hogy gondolatban vetítse le magában egy hétköznapját az ébredéstől az oviba menetelig részletesen. A képzeletbeli túrán a kijáratukig is alig jutottunk el, de már szorította a mellette helyet foglaló anyukája kezét és nehezen tudott gondolatban tovább haladni.
Szerencsére a kezelés után, amikor visszaellenőriztük a közös munkánk eredményét, már gyorsan és vidáman fel tudta idézni egy ovis hétköznapját, sőt még az is eszébe jutott, hogy a barátjával milyen jókat játszanak az udvaron délelőtt és uzsonna után is 😉 aztán már jön is érte az anyukája!
Pár nappal később kaptam a visszajelzést az anyukától a siker híréről: aggódva mondta a gyerkőcnek, hogy oviba kéne menni, mire ő vidáman kezdett készülődni, mintha ez teljesen természetes lenne! Az anyuka meglepve, de örömmel fogadta ezt a reakciót, hiszen addig minden hétköznap reggel kínszenvedés volt!

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Agyintegráció, Stresszoldás, Képességfejlesztés…

Elérhetőség

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva – a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam