Kiút a hitrendszer csapdájából

Amíg pici voltál, elégedetten mindent úgy tettél, ahogy tudtál (Babaként kalimpálás a kezekkel, lábakkal, hogy mászhass, járhass; totyogás, sok eséssel, de mindig újra és újra felállva…). Bármit tettél csodálattal néztek rád – akkor is, ha épp nem sikerült valami! Ekkori hitrendszer : úgy vagyok jó, ahogy vagyok!

Fotó: Raphael Perez izraeli művész a Foter.com / CC BY oldalon

Cseperedve továbbra is elégedetten csináltad a dolgokat úgy, ahogy tudtad, de pl. a fali rajzodnak már cseppet sem örültek, sőt szidás, fenekelés… volt a felnőttek válasza! Az eredeti hitrendszer kezdett inogni. Megjelent az ÖNKÉTELY: „Mégse jó, ha mindig úgy csinálom, ahogy tudom / jónak látom?” Létrejött egy önvédő mechanizmus: „Figyelnem kell a környezet reakcióit!” Ezzel együtt növekedett a feszültség és csökkent az összeszedettség – erről az agyintegrációs vonatkozásokat tárgyaló cikkem szól bővebben. Mindez csak rontott a helyzeten!

Képtelenség zavar ketseg bizonytalan

Új hitrendszer születése

Sok kudarcélmény esetén az: 
„Úgyse jó az, amit csinálok.”
„Sose jó az, amit csinálok!”        
„Valami baj van velem.”             
„Nem vagyok elég jó.”… vagy ezek más változatai jelennek meg a fejünkben

Természetesen hasonló csalódásokat nem akarunk újra megélni, inkább
– NEM CSINÁLOD. Vagy max.
– kényszerből csinálod, de „Nem akarom!” módon, vagy
– az elvárásoknak megfelelően csinálod a dolgokat – akkor is, ha úgy érzed, hogy ez nem te vagy, nem a szívedből jön.

Később pl. jó matekosként ugyan érzed, hogy a könyvelés, statisztika nem a te világod, de apa, anya, tanáraid biztos jobban tudják, ezért a PSZF-re mész, a vágyott Informatikai Fősuli helyett.

Még később az utált munkahelyen a szülőkre, tanárra neheztelünk. Pedig mi engedtük ki az irányítást a kezünkből!
A jó hír: bármikor változtathatsz!
SOSINCS KÉSŐ VISSZAVENNI AZ IRÁNYÍTÁST ÉLETED FELETT!

Állj ki magadért – egy másik cikkben olvashatsz a hogyanokról.
Törj ki Attitűdjeid, a gátló hitrenszer falai közül!

Használhatod Dr. David R. Hawkins nyomán a „Törlöm ezt, nem vagyok alávetve ennek. Végtelen lény vagyok, és csak annak vagyok alávetve, amit az elmémben tartok.” formulát. Lásd bővebben David R. Hawkins: Gyógyulás és Felépülés c. könyvében.
Találj rá önmagadra – erről egy másik cikkben írok az elengedéshez is tippeket adva.

Kiutat mutat és a gyakorlatban is segít Attitűdök – korlátozó hozzáállásunk, viselkedési mintáink – oldása 1 napos tanfolyamunk. Legközelebbi időpont: naptárunkban

One Brain 1 és 2-es 2+3 napos tanfolyamunkon pedig mélyebben belenézünk életünk tükrébe és sok eszközzel, ráadásként pedig az elvárások okozta stressz oldásával ajándékozhatjuk meg magunkat. Legközelebbi időpont: naptárunkban

A legjobb hosszútávú befektetés önmagadba:

Kérlek, hogy részvételi szándékodat minél hamarabb jelezd az info@harmonizalas.hu címen, mert a helyek száma korlátozott!

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Elérhetőség

Fejlődés kineziológiával – részletek a linkre kattintva.

71427321893                                                                                                    1 888 948 10-17

Megjegyzés hozzáfűzése

Egy kis gondolat “Kiút a hitrendszer csapdájából”