Elvárásoknak megfelelés VS Légy önmagad

Éld az életet, hogy megtudd mi jó neked, mi nem, mi tölt fel és mi nem… hogy rájöjj ki vagy valójában. Gyűjts tapasztaltot azokról a dolgokról, amikről csak elméletben van fogalmad, amiket hiszel, amiket tanultál.  Lépj ki a komfortzónádból!  Csinálj olyasmit, amiben kénytelen vagy használni mindazt, ami a fejedben van! Eközben figyeld meg magad! Hogy érzed magad? Így egyre mélyebben megértheted mi mit jelent számodra és hogyan hat rád. A Légy önmagad célhoz ez visz közelebb.

Légy önmagad! Hogyan?

Teljesen rendben van, ha nem tudod, hogy épp mit szeretnél, mik a képességeid, mi tölt fel, milyen vagy, mire használd azt, amit hittél, tanultál… Ideje a gyakorlat mezejére lépni, főleg ha eddig csak az információkat gyűjtötted! Csak játssz! Eközben, vagy ezután pedig figyelj arra, hogy mi van benned?

Lépj és figyelj!

Ha úgy érzed, hogy ez félelmetes, az rendben van! Kezdd kicsiben, számodra biztonságos módon, de mindenképp lépj! Ha nem kockáztatod meg az első lépést, sose jutsz előrébb! Lehet, hogy követsz majd el hibákat, de megéri, hisz a fejlődésedet eredményezi, ha pedig tovább haladsz, akkor – kitérők esetén is – a sikerhez vezet!

Figyeld, hogy mi tölt el jó érzéssel, mi emel fel – hosszú távon*! (*Egy kávé is felpörgethet, de ha utána mélyebbre zuhansz, mint előtte voltál, akkor nem ez a megoldás kell!)

Légy önmagad = keresd az Erőt!

Keresd azt a kellemes érzést, ami Erőt ad. Nem baj, ha most még csak kisebb időkre van meg! De így már végre tudod, hogy mi a cél! Légy őszinte! Ismered be, he egy hitt / nagyon akart vagy várt úton nem ide jutottál. Mit jelent a szívedre hallgatni? Azt, hogy az élet által felkínált döntési helyzetekben azt a bizonyos Erőt keresed. Minél többször Választod az erre vezető ösvényt, annál Élettelibb leszel!

Önmegvalósításom története

Kiskoromtól fogva mindig jó hallgatóság voltam, hamar a lelki szemetesláda szerepében találtam magam. Éreztem, hogy a hivatásom olyasmi lesz, amivel embereknek segíthetek. Keresni kezdtem a megfelelő módot erre. Először aerobic edzőként terelgettem az embereket az egészséghez alapvető mozgás élvezete felé. Aztán rendszerszervező voltam – a felhasználók és programozók, és néha a főnök álmai és a valóság között közvetítve ?. Közben Anyuka lettem és a gyereknevelés során a családi szereplők, a társadalom, stb.  és a saját igényeim összehangolásában szereztem gyakorlatot. Idő közben megszűnt az informatikus munkahelyem. Így egyre több időm lett az addig mellékállásban végzett reflexológiára és egyre nagyobb teret kapott a kineziológia. Ez utóbbiban éreztem meg azt a bizonyos Erőt! Ez vitt előre!

Légy önmagad = segíted mindenki legjavát

Mostanra egyéni konzulensként és tanárként is párhuzamosan tanulok és gyűjtöm a tapasztalatokat. Számomra a legnagyobb élvezet, amikor bennem / egy kliensben / egy hallgatóban felcsillan az AHA! Amikor személyes kapcsolatba kerülünk egy infó jelentésével, hatásával, amikor ráérzünk! Ha ilyenkor őszintén szembe tudunk nézni ezzel a tapasztalattal, akkor bármi lehetővé válik! A fejlődés pedig elkerülhetetlen és ezzel segítjük mindenki legjavát! Ez így talán már nem is hangzik olyan misztikusan, ugye?
Megtisztelsz, ha alább, a hozzászólások részben leírod saját tapasztalataidat a fentiek kapcsán.

A tökéletes pasi (The perfect date) című film – szórakoztató egyben elgondolkodtató is – és az eheti One Brain 4 -es tanfolyam ihlette e cikket.

Szeretettel: Viki

A legjobb hosszútávú befektetés önmagadba:

Megjegyzés hozzáfűzése