Kiállni magadért 2. rész

Mit használsz kiskapuként, hogy elkerüld a konfliktust, és ne kelljen kiállni magadért ?
„Nem akarom megbántani.”
„Nem akarom, hogy megromoljon a kapcsolatunk.”

Néha ezekre hivatkozva

  • mondunk kegyes hazugságokat,
  • csúsztatunk, vagy
  • hallgatunk…,

ahelyett, hogy őszintén elmondanák, hogy mit szeretnénk, vagy mit érezünk. Az Elfojtás helyett mondj nemet cikkemben bővebben olvashatsz erről (ez volt a Kiállni magadért 1. része 😉 ).

A Miértektől a Hogyanokig a One Brain Alkat / Funkció szemszögéből

2 kulcs félelem van a fentiek mögött:

  1. „Soha nem lesz olyan önbizalmam, amit szeretnék.”
  2. „Soha nem leszek képes elnyerni azt a tiszteletet, amit szeretnék.”

Lássuk részletesebben őket!

1. Bizalom és Önbizalom

Amikor az jár a fejünkben, hogy „Soha nem lesz olyan önbizalmam, amit szeretnék.”, akkor az a legfontosabb, hogy elfogadjuk, hogy betojtunk! Ez teljesen rendben van!!!! Ezzel még a Legnagyobbak is így vannak néha – még akkor is ha ez nem látszik rajtuk!!! Ha épp Elhagyottnak, Nem szívesen látottnak, netán Hisztisnek érezzük magunkat, az csupán azt jelzi, hogy kibillentünk az egyensúlyunkból. Ha erre Felfigyelünk, jelként fogjuk fel, akkor megtalálhatjuk azt az adottságunkat, amikre Büszkék lehetünk.

Kiállni magadért – erősségeidre fókuszálj

Egyéniségek vagyunk mindannyian

Valamiben Te, valamiben Én, valamiben Más jár Fényévekkel előttünk! Ez így van jól, nem is lehetne másképp! Így tudunk a leghatékonyabban fejlődni! Hiszen mindig van valaki, aki Fényt mutat annak, aki még az árnyékban botorkál. Mindig megkapjuk azt a Támogatást, amire épp szükségünk van. Kérdés, hogy észrevesszük-e. Sajnos a stressz beszűkíti a látókörünket, ezért kell tenni valamit az oldásáért.

A KULCS az egyszerűség

David R. Hawkins valahogy úgy írja ezt le, hogy az ÉRZÉS – pl. FÉLELEM a Lényeg. Az a rengeteg gondolat -, ami bennünk van – csak ennek az egy érzésnek a következménye, gyereke!!! Sokszor csak arra jók ezen gondolatok, hogy megmagyarázzák a dolgokat. De ettől nem jutunk egyről a kettőre! A Csodák tanítása könyvben nem véletlenül olvasható, hogy a sötétség elemzésétől, elismerésétől nem lesz Világosság.  (Lásd a törzsszöveg 198. oldalán) Koncentrálj a Fényre!
Tehát: végy egy mély levegőt és ENGEDD EL a félelmet! Fogadd el, hogy be vagy szarva és engedd ki a mögötte lévő nyomást! Egyszerűen csak DÖNTS ÚGY, HOGY EZT TESZED! Aztán a Hogyan?-ra a válasz sokszor magától jön! De előbb meg kell hoznod a döntés, parancsolnod kell Magadnak, hogy megteszed, amit kell – a változás érdekében!

2. Tisztelet, Egység VS halogatás

A 2. esetben, a „Soha nem leszek képes elnyerni azt a tiszteletet, amit szeretnék.” érzés markában általában túl sokat agyalunk a feszültséget okozó ügyön. Lehet, hogy egy rakás régi ügy, fenyegetés jut az eszünkbe, ami Búskomorságot idézhet elő. Inkább aludnánk még egyet a jelenbeli helyzetre, és halogatjuk a cselekvést. Ha pedig emiatt rákoppint az élet az orrunkra, akkor HARAG és Heveskedés tör ki belőlünk. Ami már sokkal magasabb energia a búskomorságnál.

Kiállni magadért

A haragból meríthetünk erőt, hogy őszintén, érthetően, világosan és határozottan kommunikáljunk! Szavakba öntsük igényeinket és érzéseinket, mielőtt a másik fél hangoztatná a sajátjait. Fontos, hogy ismételjük is meg mindezt, ha szükség van rá, ugyanolyan határozottsággal, mint először. Hiszen nem biztos, hogy elsőre eljut a másikhoz az üzenetünk. Mi adhat még erőt?

Figyelj befelé!

Legtöbbször érezzük odabent, ha valami nem stimmel, ha valamit korrektebbül is meg lehetne oldani. Akár azt is érezzük, hogy ami épp készülőben van, az hosszú távon egyik félnek se jó! Ilyenkor igenis az a legjobb, amit tehetünk, ha összeszedjük magunkat és kiállunk ezért az érzésért, miközben azt a Szándékot tartjuk észben, hogy Mindenki Legjavát szolgáljuk. Akár előtte kérhetünk is vezetést, segítséget – kinek hite, filozófiai nézetei szerint 😉 -, hogy valóban képesek legyünk úgy eljárni, azokat a szavakat megtalálni, melyek utat nyitnak Az EGYSÉG, a Teljesség felé mindannyiunknak. Vagy legalább elgondolkodtatják a másik felet – hiszen sokszor csupán katalizátor szerepünk van. Ha épp nincs rögtön látványos fogadtatásban részünk, az nem azt jelenti, hogy hiába vetettük el a magot! A változás elindul! Csak ápolnunk kell – néha a saját hitünkkel együtt – hogy kihajtson az a Virág, ami mindenki életét bearanyozza.

Tegyél magadért!

Vállaljuk a felelősséget az Érzéseinkért és Gondolatainkért! Fogadjuk el a létüket, engedjük ki a romboló érzéseink mögötti nyomást és Felszabadulhatunk. Képessé válhatunk megtenni azt, amit épp kell, megtalálhatjuk a válaszokat a Hogyanokra, kinyílnak a célunk felé vezető Kapuk. Már csak át kell lépnünk rajtuk! De ezt Nekünk kell megtenni! Ez a kihívás lesz a legnagyobb ajándék, hiszen pont ez adhatja vissza a Tekintélyt és Magabiztosságot a kezünkbe! Rájöhetünk, hogy nem függünk mástól! Az csupán egy illúzió, egy hitrendszer volt!

Persze nem mindig könnyű mindez! A Kineziológia képzés számomra a támogató csapat és az ösztönös működéseink, negatív érzéseink és azok hatásának feltárásával, oldásával rengeteget segített. Számodra is nyitott ez a lehetőség! Szeretettel várlak téged is (a linkre kattintva megjelenő űrlapon jelentkezhetsz)!

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Elérhetőség

Fejlődés kineziológiával – részletek a linkre kattintva.

71427321893                                                                                                    1 888 948 10-17

OLVASS további hasznos információkat  útravaló

Egyéni konzultációra, kineziológiai oldásra jelentkezés:

Széplaki Viktória, Viki Budapest 13. kerület. E-mail kuldese Tel.:06-70-514-0885

Kineziológiát tanulnál? Itt a lehetőség:

KOMPLEX kineziológia képzési út velem és kolléganőmel (kezdőtől a speciális haladó szintig):  https://kineziologiatanfolyam.hu/komlpex-kineziologia-kepzes/

Szeretettel: Széplaki Viktória, Viki
Agyintegráció, Stresszoldás, Képességfejlesztés…

One Brain haladó tanár (1-6. szint és 1 napos mini tanfolyamok)
Reiki tanár (R.A.I. szerződött tanára)
LEAP 1-2 oktató

1 888 948 10-17             71427321893