Kapcsolatok – egymásra hatás és oldás

Minél szorosabb a kapcsolatunk valakivel, annál inkább hatással vagyunk egymás életére, annál inkább „érezzük a másikat”. Ez a leginkább a szülő-gyerek viszonylatban szembetűnő, de más kapcsolatok esetén is előfordul. Ilyenkor annyira egymásra vagyunk hangolódva, hogy minden a másikat ért hatás bennünk is tükröződik valahogy (bennünk is kivált dolgokat, akár fizikai tüneteket, akár fura érzeteket, vagy megérzéseket…). A szakmámban ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyerkőc tünetei jelzik a szülő(k) belső feszültségeit.

Kapcsolatok – gyerkőc, mint kijelző

Ha nyitott a szülő és hajlandó magán dolgozni, akkor az ő ügyének, ügyeinek oldásával a gyerek tünetei általában megszűnnek. Ha csak a gyereken tudunk dolgozni, akkor is lehet eredményeket elérni. Persze ezekben az esetekben nem garantált a végleges javulás, de legalább könnyebbé tehetjük a gyerkőc életét. Persze felnőtt-felnőtt esetében is gyakori az egymásra hatás!

Kapcsolatok hatása, vagy az én ügyem?

Hogyan ismerhetjük fel, hogy nem „velünk van a baj”, hanem csak azonosulunk másvalaki érzéseivel?, erről előző cikkben írok (katt ide, ha érdekel).

Az is előfordul, hogy túlérzékenységet tapasztalunk, ami akár allergiáig fajulhat. Erről bővebben egy másik írásomban olvashatsz (katt ide) – benne egy gyors segéllyel, amit használva azonnal enyhítheted a kellemetlenséget.

Narancs a kapcsolatok segítője

A színfilozófia a narancsot jelöli a kapcsolatok színeként, legyen az családi, baráti kisebb közösségekre vonatkoztatva… Emellett a traumák oldására is ezt a színt javasolják. Érdemes ezt a színt minél többet használni – legyen szó ruhaválasztásról, vagy a saláta összetevőinek kiválasztásáról ;), színezésről, festésről. Egyéb narancssárga tippek: tábortűz, naplemente, parázs, sárgabarack, narancs, sütőtök, sárgarépa…

Kiegyensúlyozottság a kapcsolatok negatív hatásának enyhítésére

Minél kiegyensúlyozottabbak vagyunk, annál kevésbé hat ránk más feszültsége és persze mi se okozunk nyugtalanságot másban 😉

Néha érdemes megkérdeznünk: Kinek a problémája ez? Kinek az igényéhez kapcsolódik és hogyan? Erről bővebben már írtam itt.

A Tudatosság fejlesztése szintén nagy segítség lehet! Erre már sok könyv is lehetőséget ad. Néhány pl.

  • Ovis-kis iskolásoknak a Titoktündér sorozat, vagy az Egység (Simonváros Katalin és Czigány Csaba)…
  • Iskolásoknak Esther és Jerry Hicks – Sara könyve – Salamon beavató meséi és a sorozat többi tagja
  • Felnőtteknek pedig Dr. David R. Hawkins műveit ajánlom (talán a Gyógyulás és felépülés a leggyakorlatiasabb és legközérthetőbb ;), az Elengedés is hasonló, persze érdemes mindezek alapját, az Erő kontra erő-t is elolvasni), Joachim Bauer: Miért érzem azt, amit te?, Dr. Rick Hanson és Dr. Richard Mendius: Buddha-agy könyveit ajánlom első körben.

Növeld az eszköztárad!

Persze, ha egy kineziológus van a családban az méginkább aranyat ér! Azt mondod: „Na persze! De hogy lehetne?” Csak elszántság kérdése, hiszen rendszeresen indul képzésünk! Például a One Brain első 3 modulját a módszer kidolgozói (is) egy család alapfelszereltségének képzelték el. Olyan gyakorlatokat és ismereteket ad, mellyel a legtöbb „mindennapi” feszültség egyszerűen oldható. Olyan pedagógiai-, pszichológiai és természetgyógyászati elemeket tartalmaz, mely a hétköznapi emberek számára, de akár bárminemű emberi kapcsolatra épülő szakmában is megkönnyíti mindannyiunk életét, és nem utolsó sorban dinamikusan fejleszti Önképünket, emeli egyéni és ezáltal kollektív Tudatszintünket. Azaz – általa – építő hatással leszünk a környezetünkre!

Naptárunkban látható One Brain (kineziológia) tanfolyamainkra már lehet jelentkezni.

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Agyintegráció, Stresszoldás, Képességfejlesztés…

Elérhetőség

A legjobb hosszútávú befektetés önmagadba:

Megjegyzés hozzáfűzése