5 fontos dolog „problémás” (vagy annak ítélt) gyerek esetén

stresszoldás képességfejlesztés agyintegráció érzelmi kihívások oldása

Ha egy gyerek nem illik bele a megszokott, vagy elvárt rendszerbe, akkor a legtöbbször rásütik, hogy problémás! Az utóbbi években egyre többször találkozhatunk ilyesmivel, nade!

1. ilyenkor normális a feszültség – avagy a problémás gyerek oldala

Ha valaki más, mint a többség, nem illik bele a rendszerbe és ezt nem tudják elfogadni, megfelelően kezelni, akkor emiatt folyamatosan feszültségben él! Agyunk limbikus – az érzelmek kezelésében is fontos szerepet játszó – rendszere ezt folyamatos vészhelyzetnek éli meg, mely leginkább az amygdalát terheli túl és újabb feszültségeket okoz. Persze, hogy gondok lesznek a gyerekkel, hiszen neki is gondja van a rendszerrel!

vészcsengő stresszoldás neuroenergetikai kineziológia neurokineziológia

2. a vészhelyzet súlyos tünetei

Aprónak látszó dolgok miatt is robban az illető, vagy még hosszabb távon belefárad mindebbe, már reggel kedvetlenül, fáradtan ébred és ez napközben sem változik, hajlamosabb lesz a betegségekre…

3. kiutak

Az amygdala feszültségmentesítése sokat segíthet, és néha nagyon látványos javulást eredményez. Mit jelent ez gyereknyelven? – ide kattintva olvasható.

gyereknyelven kineziologia stresszoldás

4. magunkról se feledkezzünk meg!

Ha ilyen „problémás” gyerekünk van, ráadásul a munkánk, élethelyzetünk is okoz feszültséget, akkor érdemes nekünk is rendszeresen kiengedni a gőzt! És most nem csak pár km futás, vagy egy forró csoki, vagy egyéb lazító „szer”re ill. tevékenységre gondolok! Érdemes hosszú távra tervezni! Iktassunk az életvitelünkbe néhány stresszoldó technikát (cikk – megküzdési technikák). Időnként mi is feszültségmentesítsük az amygdalánkat . Legkésőbb a fenti tünetek (robbanékonyság, kedvetlenség, erőtlenség…) megjelenésekor kérjük szakember segítségét .

5. Hogy kezeljük a „problémás” gyereket?

Nagyapáink, de lehet, hogy szüleink is talán pár pofonnal próbáltak jó útra terelni, de vannak hosszú távon hatékonyabb megoldások is! Erről Gyerekgondok kezelése című régebbi cikkemben részletesen írtam.

A fentiek természetesen nem csak gyerekekre és azok szüleikre vonatkoznak. Bárkinél és bármilyen kapcsolatban jelentkezhet hasonló eset!

Szeretettel:

Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés…
főleg neuroenergetikai kineziológiával

A legjobb hosszútávú befektetés önmagadba:

További cikkeim és blogbejegyzéseim:

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás

Megjegyzés hozzáfűzése

Egy kis gondolat “5 fontos dolog „problémás” (vagy annak ítélt) gyerek esetén”