Remek immunerősítő, ami főleg az átmeneti és téli időszakban lehet kiváló segítség!
Hozzávalók kb. 1,5 listernyi adaghoz
Kb. 1/2 kg friss gyömbér
1 kg cukor
1 kiskanál citromsavat, vagy aszkorbinsavat (C-vitamin)
A gyömbérről műanyag késsel, vagy kiskanál élével lekaparjuk a héját, majd aprítjuk – lehet késsel, vagy nagylyukú reszelőn vagy késes aprítógépben (az utóbbi esetben adjunk hozzá egy pici vizet). A gyömbért annyi vízzel öntjük fel, hogy 1 ujjnyival ellepje. kb. 20 percig főzzük, ezután állni kell hagyni – minél tovább áll, annál erősebb lesz (én 24 órát szoktam hagyni).
1 kg kristálycukrot feltesszük főni annyi vízzel és a gyömbér leszűrt levével, hogy kb. 1 ujjnyival ellepje. Felforraljuk, félretesszük.
Ha kihűlt, akkor keverjünk el benne egy kiskanál citromsavat, vagy aszkorbinsavat (C-vitamint) és mehet üvegbe. Hűtőben elég sokáig eláll.
TIPPEK
- Ha nem akarod kidobni a leszűrt gyömbért, akkor tegyél házzá pici cukrot és vizet és újra forrald fel. Ha lehűlt, akkor édességként kanalazható.
- MÉZ helyettesítőnek is kiváló: Párom allergiás a mézre, ezért mostanában ezzel a szörppel szoktam a téli teakeveréket édesíteni 😉
Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés…
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva – a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.
További cikkeim és blogbejegyzéseim:
#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás