8 lépés a kiteljesedés felé!

Sawyer (továbbá Szójer 😉 kalandja Winterrel önmagában is felemelő élményt nyújtó film. Emellett pedig sok felismeréssel, az azonosulás révén pedig tapasztalással tesz gazdagabbá, esetleg elindíthat, vagy tovább lendíthet a kiteljesedés felé vezető úton. Ha eddig még nem láttad a Delfines kaland c. filmet, akkor érdemes megnézni. Lásd alább a linkjét.

delfines kaland filmajánló és gondolatébresztő

A filmen végigvonul egy ösvény, mely akár a One Brain (Kineziológia) fő pillérét alkotó Viselkedési Barométer megtestesülése is lehetne. Szójer ezen ösvényen való útja során a szemünk előtt bontakozik ki egy csodálatos személyiség. A film elején megismert zárkózott, az emberektől legszívesebben ELKÜLÖNÜLŐ, a legtöbb dologgal kapcsolatban KÖZÖMBÖS fiúból az ösvény végére érve egy Kiteljesedett, RÁHANGOLÓDÓ,  Tevékenyen résztvevő, Merész, LELKES, Megbecsült, Felelős, Derülátó srác válik.

Lássuk a kiteljesedés felé vezető Ösvény fő állomásait

ELFOGADÁS – a több tantárgyból megbukott Szójer a pótvizsgára felkészítő iskolai foglalkozásra menet egy parti pecás segítség kérését elfogadva találkozik egy csapdába esett delfinnel.

HAJLANDÓSÁG – Bicskájával eloldva a delfin uszonyát felsebző rákcsapda kötelét, bátorította a delfint, míg az állatmentők a helyszínre értek.

ÉRDEKLŐDÉS – A parti kaland után ott dörömbölt a fiúban a kíváncsiság: Vajon mi lett a delfin sorsa? Megkereste az állatmentő központot és kezdetét vette a kaland.

LELKESEDÉS – A vízi barátjával, Winterrel szinte azonnal kiépült, speciális kapcsolat olyan világot nyitott meg számára, melyben otthon érezte magát. Végre volt miért felkelni reggel! Ismét Élettelinek érezhette magát.

ÖNBIZALOM – Segítő szándéka és a barátság ösztönözte az úton, segített felébreszteni merészségét, bátorágát, ha épp arra volt szükség, hogy elérje a célját – pl. hogy a sulis felkészítő helyett a delfin mellett tölthesse a napot, a pótvizsgára pedig külön készülhessen.

EGYENRANGÚSÁG – A delfinhez fűződő, még az állatmentő központ vezetőjét is elképesztő kapcsolata egyenrangú partnerré emelte. A Delfint gondozó csapat teljes értékű tagja lett.

RÁHANGOLÓDÁS – Szójer amint ráhangolódott a saját ösvényén szembejövő feladatokra és arra, hogy Ő miben tudja segíteni a megoldást, rájött, hogy Ő lehet egy olyan kirakós darabka, mely nélkül nem Teljes A Kép! Alkotó képessége hozzájárult az állatmentő központ megmentéséhez.

EGYSÉG – A mentőakció rendezvényén eleinte megszeppenve, csendesen, majd a központ vezetőjének elismerő szavai hatására felbátorodva szólalt fel. A Kép Kiteljesedéséhez járult hozzá, és ez a folyamat saját kiteljesedéséhez is elvezetett!

A film is megerősíti, hogy valóban minden helyzet a javunkat szolgálja! (Akkor is, ha ez néha egyáltalán nem látszik!) Ha Szójerhez hasonlóan rálépünk Az Ösvényre, akkor életünk kihívása a legnagyobb ajándékká válhat, melyet valaha kaphatunk.

Összefoglalva

Ha rátalálsz arra, amiért Lelkesedni tudsz és foglalkozni mersz azzal a valamivel, akkor olyan megtapasztalásokban részesülhetsz, melyek rámutatnak erősségedre. Amint ráhangolódsz az ösvényen szembejövő feladatokra és arra, hogy Te miben tudod segíteni a megoldást, rájössz, hogy Te lehetsz egy olyan kirakós darabja, mely nélkül nem Teljes A Kép! Ez az út pedig hozzájárul saját kiteljesedésedhez!

One Brain - kineziológia - tanfolyam

Számomra annó a kineziológia One Brain ága indította be az évek óta várt változást! Az egymásra épülő tanfolyamokon lépésről lépésre segített feltárni az előre haladást akadályozó tényezőket, könnyebbé tette az életemet a negatív érzelmi stresszek oldásával, a kommunikációs és helyzet-tisztázó képességem javításával, értékeim mélyebb megértésével és rengeteg olyan technikával, ill. gyakorlattal gazdagított, melyekkel bármikor célirányosan tehetek a testi-lelki-szellemi kiegyensúlyozottságom érdekében. Segített mélyebben megismerni és kibontakoztatni erősségeimet. Számodra is nyitott ez a lehetőség! A módszer tanáraként szeretettel várlak következő csoportomba – lásd naptárban -, melyre az info@harmonizalas.hu címen lehet jelentkezni. Bővebb információ a képzésről: https://www.harmonizalas.hu/kepzesek-tanfolyamok/komplex-kepzes/

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki
One Brain tanár
Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE ide kattintva – a megnyíló űrlap kitöltésével lehetséges.

Íme a teljes film magyarul : https://videa.hu/videok/film-animacio/dolphin.tale.2011.hun-dqpX0hw0bDSLHaBX

További cikkeim és blogbejegyzéseim:

#NeuroenergetikaiKineziológia #stresszoldás #Agyintegráció #LEAP #képessségfejlesztés #One Brain tanfolyam #Szív-agyKiegyensúlyozás

Megjegyzés hozzáfűzése

17 hozzászólás “8 lépés a kiteljesedés felé!”