Bepisilés, inkontinencia…

Gyerekeknél és felnőtteknél is előfordul bepisilés, vizelettartási probléma.

Fizikai szinten a leggyakrabban a medencealapi izmok gondja, hormonális zavar (főleg az ADH), ill. a Limbikus idegrendszer működési zavara, esetleg visszamaradt gyerekkori reflex van a háttérben.

Lelki szinten KONTROLL-lal kapcsolatos gondra utal. Érdemes megvizsgálni, hogy milyen nyomást nem bírunk már elviselni, mely területen és mivel ’telt be a pohár’, mi elől menekülünk?

Mahesh Patel képe a Pixabay -en.

Milyen lehetőségeink vannak bepisilés esetén?

Felfedezhetjük és módosíthatjuk a hozzáállásunkat

Ne próbáljunk meg mindent az ellenőrzésünk alá vonni, tanuljunk meg elengedni!

Ússzunk együtt az élet áramlásával.

Figyeljünk oda a bennünk zajló érzésekre; járjunk utána, hogy milyen szükségletek lehetnek a háttérben, és tanuljuk meg asszertíven kezelni azokat.

Erősíthetjük a medencealapi izmokat

Intim torna, Kegel-gyakorlatok, gáttorna, hólyag torna végzése.
A legegyszerűbb: csinálj úgy, mintha meg akarnád szakítani vizelés közben a vizeletsugarat, majd tartsd 3 másodpercig megfeszítve ezeket az izmokat, majd lazítd el őket. Ezt ismételd meg tízszer, naponta három-négy alkalommal. A gyakorlatok bárhol végezhetők, vezetés, tévénézés vagy akár munka közben is. Fontos, hogy az izomösszehúzások során csak a gátizmokat feszítsd meg a hasfalat, a fenék és a comb izmait ne. FONTOS: A tornát mindig tehermentesített (fekvő) helyzetben kezdjük (amíg megtanuljuk teljesen elkülöníteni a medencealapi izmokat és a gyakorlat közben az összes többi izmot lazán tudjuk tartani).

Oldjuk a stresszt

Biztosítsunk időt és teret a féktelenkedésre – amikor nem kell visszafogni, tartani magunkat.
Kicsiknek: hagyjuk, hogy a gyerek kijátssza, -kiabálja, -énekelje, -tombolja, -rajzolja, -fesse, -gyurmázza, -beszélje, … magából a feszültséget. Persze az ilyesmi a felnőtteknek is jól esik (akár gyerek nélkül is 😉 )
Nagyoknak a fentiek mellett egy kis séta, vagy bármilyen nekünk kedves mozgás, kenyér vagy süti tészta gyúrás, egy sós fürdő, légző gyakorlatok… csodákra lehet képes.

Ha mindez nem elég, vagy csak átmenetileg hoz eredményt, akkor pedig érdemes szakember segítségét kérni. A neuroenergetikai kineziológia segítségével gyerekeknél már akár 1 alkalom alatt is jelentős javulás érhető el. Mivel e módszer főként az akupresszúrát (testen lévő pontok érintését) és az izomtónus vizsgálatát használja, ezért nem kell azon aggódni, hogy miként beszéljük meg az ügyet. (Főként gyerekeknek ill. férfiaknak okozhat gondot a probléma szavakba öntése.)

OLVASS további hasznos információkat  útravaló

Egyéni konzultációra, kineziológiai oldásra jelentkezés:

Széplaki Viktória, Viki Budapest 13. kerület. E-mail kuldese Tel.:06-70-514-0885

Kineziológiát tanulnál? Itt a lehetőség:

KOMPLEX kineziológia képzési út velem és kolléganőmel (kezdőtől a speciális haladó szintig):  https://kineziologiatanfolyam.hu/komlpex-kineziologia-kepzes/

Szeretettel: Széplaki Viktória, Viki
Agyintegráció, Stresszoldás, Képességfejlesztés…

One Brain haladó tanár (1-6. szint és 1 napos mini tanfolyamok)
Reiki tanár (R.A.I. szerződött tanára)
LEAP 1-2 oktató

1 888 948 10-17             71427321893