Bemutatkozás: Széplaki Viki

Széplaki Viktória, Viki 2019
Széplaki Viktória, Viki

Széplaki Viki (hivatalosan Viktória) a nevem. 1974. október 17-én születtem.
Már tini korom óta érdekel minden, ami természetes!
Elég hamar elkezdtem kutatni a belső és külső harmónia titkát. Elérésére különböző technikákat kezdtem használni (pozitív gondolkodás és önértékelés kialakítása, rendszeres mozgás, egészséges táplálkozás, önfejlesztés, természettel való kapcsolat).

1998 óta foglalkozom emberekkel – segítőként,
2005 óta vezetek csoportokat.

Folyamatosan fejlesztem magam
– szakmai továbbképzéseken (főleg a kineziológia), ill. a belső művészetek terén (Tai-chi, Meditáció, Tudatfejlesztés…)

Szerető családi háttér támogat (Egy Igazi Társ és 2 gyerek – 1 fiú és 1 lány).

Hivatásom: Stresszoldás, agyintegráció, képességfejlesztés… (egyéni kezelés és oktatás).

Asszisztensem: Foltos Tigris 😉

Részletes önéletrajzomat lásd legalul ;).
A munkámról, ill. rólam írt vélemények ide kattintva olvashatók.

KOMPETENCIÁM röviden (Egyéni kineziológiai kezelés kapcsán)

Intenzív érzések, stressz hatására néha “elborul” az agyunk (modern képalkotó eljárással is kimutatható elváltozást, léziót okozva!) és nem úgy gondolkozunk, beszélünk, cselekszünk, ahogy nyugodt körülmények között tennénk. Agyunk túlélő üzemmódja is ezt eredményezi: “Pásztázza a környezetet” és ha valamit veszélyesnek tart (fizikain túl akár a lelki, szellemi világunkra vonatkozóan), akkor azonnal automata pilótára kapcsol és a személyiségünktől, tapasztalatainktól, hitrendszereinktől, generációs mintáinktól… függő reakciót aktiválja (düh, lemerevedés v. menekülési kényszer, félelem…).

Feszültségoldás, kiegyensúlyozás kineziológia segítségével
Feszültségoldás, kiegyensúlyozás kineziológia segítségével

Alapeszközünk, az izomteszt -, mint biofeedback – lehetőséget ad feltérképezni a stresszeket, hozzáférni a tudatalatti, vagy akár tudattalan tartalmakhoz és segít az egyénnek legmegfelelőbb kiegyensúlyozásban.

Hogy is csinálom ezt?

Az általam használt, főleg neuroenergetikai kineziológiai módszereknél ez leginkább azt jelenti, hogy akupunktúrás pontokat érintek, speciális ujjtartásokat használok és vizsgálom az izomtónust. Ezek a pontok és ujjtartások bizonyos frekvencián rezonálnak, mint ahogy egy-egy szervünk, sejtünk, agyterületünk, vagy témánk, érzéseink, gondolataink, ügyeink… is. Stressz esetén változik az izomtónus. Hasonló tapasztalat: amikor telefonon hív egy ismerős, és azt kérdezi: “Ülsz? Nem? Akkor ülj le, mert olyat mondok…” Stresszhelyzetben akár szó szerint elgyengülnek az izmaink, vagy épp túlságosan befeszülnek.

A vizsgálat során talált (túl sok vagy túl kevés energiát tükröző) kiegyensúlyozatlanságokat egyénre szabottan oldjuk (pl. akupresszúrával engedjük ki a túlnyomás feszültségét).
Ha kell, akkor tudatosítjuk a háttérben húzódó okokat. Így a romboló viselkedési minták felismerhetővé válnak és helyettük építőbb viselkedés választható. Ez már a kliens aktív részvételét igényli és elősegíti, hogy egyre jobban boldoguljon a különböző élethelyzetekben, egyre inkább lehetőségnek és ne feszültségforrásnak élje meg ezeket.
Célunk, hogy a kliens működésbe tudja hozni sajt erőforrásait, és ráleljen a benne szunnyadó megoldásokra. Ide kattintva olvasható, hogy milyen esetekben segíthetek.

Megjegyzés: Az ügyek hátterében nagyon gyakran régi, pl. kiskori traumák vannak. A hozzájuk kapcsolódó negatív érzés egy-egy életesemény hatására aktiválódik, feszültséget okozva a jelenben. Ilyenkor gyakran az értelmünkkel próbálunk kiutat találni, de sajnos a negatív érzések negatív gondolatokat vonzanak. Ezért nem érdemes túl sok energiát pazarolni az “agyalásra”, vagy a kibeszélésre. Az érzelmi feldolgozás, a blokkok oldása, túlnyomás kiengedése segít új nézőpontot, építő megoldást találni. Ennek lehetőségét tudjuk elősegíteni közös munkánkkal.

FONTOS megjegyzés: ( Széplaki Viki )

A kineziológia és az egyéb alkalmazott módszerek nem diagnosztizálásra valók. Betegségek kezelésében kiegészítő terápiaként alkalmazhatók. Az oldás nem helyettesíti az orvosi ellátást.

ÉRZELMEK: a változás kulcsai

Néha önfejlesztő könyvek és képzések után is csalódottan vesszük észre, hogy még mindig ugyanazon gondokkal küzdünk! Miért? Többnyire az ÉRZELMEK miatt, melyek hol a magasba emelnek, hol a mélybe húznak. Az idő többségében az ÉRZELMEK irányítják a reakcióinkat, és gondolatainkat is meghatározzák. Ha épp jó passzban vagyunk, akkor pl. segítenek megtalálni a megfelelő megoldásokat. Ellenkező esetben pedig még jobban lehúzhatnak, főleg, ha egyre jobban belebonyolódunk az agyalásba, a “Miért épp velem?”, “Miért épp most?” és egyebekbe…

Ha nagyon profik vagyunk az érzelmek elfojtásában, akkor más út hiányában különböző testi tünetekkel, sokszor allergiával próbálja testünk oldani az egyre fokozódó, tudatalatti feszültséget.

Mit tehetsz, ha

unod már mindezt, ha végre változást szeretnél? David R. Hawkins: Elengedés ill. Gyógyulás és felépülés c. könyveit mindenképp a figyelmedbe ajánlom (az elmélet mellett gyakorlati segítséget is kapsz belőlük).

Természetesen “külső” segítséget is kérhetsz, vagy meg is tanulhatod az érzelmi stresszek felderítésének, feldolgozásának és oldásának tudományát.
Sok éve foglalkozom egyéni konzultációval és több éve tanítom az érzelmek világának kiismerését, megszelidítésüknek és szolgálatunkba állításuknak lehetőségét. Számodra is nyitva áll az Út! Csak rá kell lépned!

A VÁLTOZÁS KULCSA AZ ÉRZELMEK FELSZÍNRE HOZÁSA, FELDOLGOZÁSA, SEMLEGESÍTÉSE!

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki

Részletesebb szakmai önéletrajzom

A hivatalos alternatív, holisztikus szemléletű tanulmányokat – bármilyen furcsa is – a Bánki Donát Műszaki Főiskolán alapoztam meg. Rendszerszervezőként nagyon fontos volt az összefüggésekre, ill. a részek mellett az EGÉSZre is koncentráló szemlélet kialakítása – bár itt még műszaki megoldásokra vonatkoztatva. A kezdetektől meglévő érdeklődés azonban segített az élet többi területére is kiterjeszteni ezt a képességet.

Alapok

1997-ben végzetem el az Agykontroll tanfolyamot.
1998-ban szereztem meg az Aerobic-fitness oktatói képesítést.
2001-2007 között valóra váltott álmom, a Vidám Nap Wellness Stúdió megalapításával a gyakorlatban fejleszthettem addig megszerzett ismereteimet, ill. bővíthettem őket.

2004 elején találkoztam a Reikivel Dr. Varjú Mártánál. Annyira megragadott ez az egyszerű, mindenki által elsajátítható módszer, hogy szerettem volna minél több emberrel megismertetni.
2004-et már a Reiki Assotiation International tanáraként búcsúztattam. 2005-től pedig rendszeresen vezetek Reiki tanfolyamot mindhárom szinten. Az elmúlt évek alatt egyre több tapasztalat gyűlik, mely megerősíti: a Reiki több, mint energetikai gyógyászat! A tudatossági szintünk (rezgés-, vagy energiaszintünk) emelésének komoly eszköze! Használatával nem csak saját magunkon segítünk, hanem közvetve az egész Föld tudati energiaszintjét emeljük.

2007-2008-ban a Metafizikai Akadémia speciális segítő szakán tanulhattam. (Itt sok gyakorlati segítséget kaptam az elmúlt 15-20 év információinak, tapasztalatainak rendszerezésében, helyretételében, szintetizálásában).
2007-től foglalkozom talpmasszázzsal – amit a Reflexológia magyarországi nagyasszonyától, Bánszky Judittól tanulhattam. 2008 elején, kitűnő eredménnyel szakvizsgáztam Reflexológusként.

Stresszoldásra szakosodás

2007-2008-tól lépett be a Kineziológia és az Aura-Soma az életembe. Azóta is folyamatosan képzem magam mindkét területen. 2009-től a Bach-virágterápiás, Maui, Perelandra Rózsa és Perelandra Kerti esszenciákkal támogatom az oldásokat.

2012-től a 3in1 Concept szerződött Konzulense, 2013-tól Basic, 2014-től pedig Haladó Instruktora vagyok. (Így a kineziológia One Brain módszerével akár egyéni, akár csoportos formában is támogathatom a hozzám fordulókat. A One Brain módszer első 6 szintjét oktathatom és emellett Mini tanfolyamokat is tarthatok.)

2013ban a legújabb agykutatási eredményeket is felhasználó Agyformatálás és LEAP módszerével ismerkedtem meg, mely ötvözi a tudományt és a keleti alternatív kiegyensúlyozó lehetőségeket (akupunktúrás pontok és ujjtartások, avagy mudrák használata a neurológiai blokkok oldására). Leginkább a speciális fiziológiai funkciózavarok és tanulási ill. egyéb képességzavarok esetén ajánlott, de minden téren támogat minket. Annyira magával ragadott ez az új szemlélet és lehetőség, hogy ettől kezdve az összes magyarországi neuroenergetikai kineziológiai és alkalmazott fiziológiai (később AP) továbbképzésen részt veszek ( 2019-es állapot szerint: Primitív reflexek 1-2; SIPS 1-5., NEP 1-3. szintig; AP és az agy, AP – 7 chi, Virág esszencia hologram, Ember és Univerzum, Immunrendszer; Neurokardiológia (Szívagy), 2020-beli terv Emésztő idegrendszer és SIPS 6. ).

2016-ban tettem sikeres vizsgát az első magyar LEAP csapat tagjaként. (LEAP 1-4 + Tanulás)

2016-tól a Neuroemocionális Pályák (NEP vagy NEPS) kurzusain is részt veszek, mely a túlélési és egyéb érzelmek neurológiai pályáin keresztül segít oldani a stresszt, és teszi könnyebbé kicsik és nagyok életét.

2019-ben a kineziológia mára több, mint 40 ágának alapját képező Touch For Healt képzésen (1-4) is részt vettem.

Mozgás

A mozgás már kicsi koromtól az életem fontos része. A nyugati irányzatokat, keletiekkel bővítettem: 2006-ban ismerkedtem meg a Chi-kunggal, 2007 őszétől pedig a Magyarországi Taoista Tai-chi Társaságnál tai-chizom, ill. ezután kezdtem meg ‘hivatalosan is’ az Alternatív Mozgás- és Masszázsterapeuta ismeretek mélyítését. Ezen tanulmányok során volt szerencsém megismerkedni Dr. Eöry Ajándokkal, aki őszintén megszerettette velem a hagyományos kinai orvoslás rejtelmeit, ill. aki mellett gyakornok-asszisztensként is dolgozhattam egy ideig. Ezt a tapasztalatot a kineziológia kiegyensúlyozó gyakorlatai során is kamatoztatni tudom.

Szakterületeim összefoglalva ( Széplaki Viki )

Az alternatív, holisztikus módszerek talán leghatékonyabb és -eredményesebb módszereivel dolgozom.
Ezt a LEAP és One Brain (kineziológia) esetén a legújabb neurológiai és agykutatási eredmények is igazolják.
Eszközeim – melyek mindegyike gyengéd és biztonságos módon segíti a hozzám fordulókat a legfőbb jót elérni:

KINEZIOLÓGIA – LEAP, NEP, SIPS, ONE BRAIN, Touch For Health (TFH): képességfejlesztés, agyintegráció, stresszoldás, speciális funkciózavarok oldása…

SZÍNFILOZÓFIA – AURA-SOMA (szóma): önismeret, önfejlesztés, jól-léthez segítés, fókuszváltás…

REFLEXOLÓGIÁS TALPMASSZÁZS: egy ősi módszer testünk harmonizálására, méregtelenítésére, immunrendszerünk megerősítésére, öngyógyító folyamataink felélesztésére…

TANFOLYAMOK: One Brain (komplex személyiség- és képességfejlesztés a kineziológia segítségével), Reiki (energetizálás, fájdalomcsillapítás, öngyógyító folyamatok beindítása, tudatosság emelése…)

Mottóm

Edgar Cayce nyomán:  Hadd legyek ma mindenki számára az áldás eszköze, hadd nyilvánuljon meg az EGYSÉG a saját életemben, és mindazokéban is, akikkel nap, mint nap találkozom.

Stresszoldás, képességfejlesztés, agyintegráció gyerekeknek és felnőtteknek

Szeretettel:
Széplaki Viktória, Viki

Cikkek a kezdeti időkből 😉

Széplaki Viktória Viki Cikk reiki
2005-ből
Széplaki Viktória Viki cikk reflexologia 1
Széplaki Viktória Viki cikk reflexologia 2
2005-ből