harmonizálás

BEMUTATKOZÁS

Hírek, aktualitások

Néhány szó rólam

Cikkek

Bejelentkezés, árak

MIBEN TÁMOGATHATLAK

Stresszoldás, Speciális funkciózavarok oldása

Önbizalom, önérvényesítés

Képességfejlesztés kicsiknek

Önképzés, Személyiségfejlesztés

Talpmasszázs - reflexológiás

TANFOLYAMOK, ELŐADÁSOK

1 napos képzéssorozat

KOMPLEX, ONE BRAIN SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Reiki - energetikai kezelés

GYEREKTÁBOR

2 napos ELVONULÁS

ÚTRAVALÓ

AKTUÁLIS cikkek

Méregtelenítés

Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa (ÚJ)

Átok vagy áldás?

A Gyengéd Erő Megtapasztalása

'Gyengéd' önérvényesítés

Sorsunkat emelő Kapcsolatok

Építő gondolatok

Út a teljesség felé

Légy boldog! De hogy csináljam?

Kreativitás = Szabadság!

Földünkért!

Lélekemelő interjú 2012-ről (Kryon)

AJÁNLÓ

Látogass el Facebook oldalamra!

Programok

Partnerek

Könyvek, Filmek, Zene

LÁBPROBLÉMÁKRA


Megosztás GOMBÁSODÁS (talpmasszázs csak gyógyulás után!)

Pár sort kiemelnék Dr. Oláh Andor: Házipatika gyógynövényekből c. könyvéből:
'A nagyhajlatok, hónalj, lágyék gombafertőzése az eritrazma. Éles szélű, halványbarna, barnásvörös, finomam korpázó foltok formájában jelentkezik.
Másik formája az epidermofitia, gombás diszhidrózis: a lábujjak, főként a 4-5. és 3-4. ujj között a bőr kifehéredik, kipállik, időnként fellazul és leválik, kisebesedik, erős viszketés kíséri.
A köröm gombás fertőzése esetén piszkosbarna elszineződés, töredezettség, esetleg a körmök körömágytól való elválása jellemző.
E leggyakoribb gombás bőrbajokon kívül számos formája van még a 'szakállmérgezés'-től a 'kosz'-ig, a hajas fejbőr és haj gombás betegségéig. Ezekre is érvényes, hogy elsősorban belülről kifele kell gyógyítani, nem kívülről befelé.
Szervezetünket, bőrünket a sok édesség, cukor, finomított élelmiszer fogyasztásával mintegy gombatáptalajjá változtatjuk. A kövérség is elősegíti a gombás bőrbajt (pl. epidermofitiát), mert nagyobbak az összefekvő bőrfelületek, és az erősebb izzadás miatt nedves, sőtét helyek keletkeznek, amelyek ideális táptalajok a gombák számára.
A gyógyulás és a megelőzés érdekében először is ki kell húznunk a talajt a kórokozó gombák alól. Zárjuk ki étrendünkből a cukrot és minden cukrozott italt, cukros édességet, süteményt stb. Természetes szénhidrátoakt (gyümölcsöket, zöldségeket, főzelékféléket és mézet) fogyasszunk csak. (Remekül helyettesíthetjük a cukrot Stevia porral. 1 evőkanál cukor = 1 késhegynyi Stevia por. A Szerkesztő megjegyzése.) Az anyagcserét állítsuk helyre sovány tejtermékekkel kiegészített vegetárius étrenddel.
Előnyös lehet a radikális gomba-ellentáptalajként egyhetes tisztító nyerskoszt- vagy léböjtkúra és hetente egy gyümölcsnap.' (Érdemes Ezüstkolloid kúrával párosítani, mely gomba-, vírus- és baktérium ölő is egyben! Bővebben lásd az Útravaló / Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek rovatban - vagy katt ide A Szerkesztő megjegyzése.)

Receptek a könyvből:
  1. Ecsetelő
   2 evőkanál kakukkfűvet (virág-levél) 100 ml gyógyszertári alkoholban jól lezárható üvegben 1 napig áztatjuk. Leszűrve tegyük üvegbe és ezzel ecseteljük a fertőzött felületet.
   Egy az egyes arányban társítható vörösáfonya terméseinek alkoholos kivonatával.

  2. Ecsetelő
   Farkasalmalevél-forrázattal borogassuk a beteg bőrfelületet, ebben fürdessük a kezet vagy a lábfejet, a beteg testrészt.
   2-3 tetézett evőkanálnyi farkasalmalevelet forrzáunk le 4-5 dl vízzel, hagyjuk állni 10 percig, szűrjük, majd borogassunk vele.

  1. Lábáztató
   2-3 evőkanálnyi apróbojtorjánt, vagy kakukkfűvet 0,5 l vízzel forrázunk le, 10 percig hagyjuk állni). Szappanos vizes mosás után ebben fürdessük a lábat naponta, az ujjak közét dörzsölve. A kakukkfű fertőtlenítő, gombaölő hatásű. Fogyasztásra belsőleg is ajánlott!

  Megelőzés
   Megelőzésre ajánlott a természetes ásványi anyagokból álló Zeodry-84 gyógyhintőpor (ma is kapható! a szekesztő megjegyzése 2008. 08. 11.). Fürdés után főként a lábujjak közeinek beszórása javasolt.
   Közfürdőben fürdés után, megelőző hatású az egész test tojássamponnal vagy más, természetes samponnal való lemosása is. Meleg vízben üldögéslés helyett váltakozó hideg-meleg fürdő, ill. zuhany javasolt.
   Aki lábgombásodásban szenved, ne használjon párolgásgátló hőpangást teremtő műanyag zoknikat, harisnyákat, csak 100%-os pamut- vagy gyapjűzoknikat.

SZEMÖLCS
  Higítatlan citromolajjal v. teafaolajjal naponta 3-szor, 2-3 héten át bekenni.

TYÚKSZEM
  Higítatlan citromolajjal naponta 3-szor, 2-3 héten át bekenni.

LÁBIZZADÁS
  Talpbetétre 1-1 csepp zsályaolaj, lábfürdőbe 2-3 csepp.