harmonizálás

BEMUTATKOZÁS

Hírek, aktualitások

Néhány szó rólam

Cikkek

Árak

Bejelentkezés

Adatvédelmi tájékoztató

MIBEN TÁMOGATHATLAK

Stresszoldás, Speciális funkciózavarok oldása

Önbizalom, önérvényesítés

Képességfejlesztés kicsiknek

Önképzés, Személyiségfejlesztés

Talpmasszázs - reflexológiás

TANFOLYAMOK, ELŐADÁSOK

1 napos képzéssorozat

KOMPLEX, ONE BRAIN SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Reiki - energetikai kezelés

GYEREKprogram, TÁBOR

2 napos ELVONULÁS

ÚTRAVALÓ

AKTUÁLIS cikkek

Méregtelenítés

Teák, gyógyitókák, EZÜSTKOLLOID, Receptek

MAGENTA - talán a Felemelkedés egyik kulcsa (ÚJ)

Átok vagy áldás?

A Gyengéd Erő Megtapasztalása

'Gyengéd' önérvényesítés

Sorsunkat emelő Kapcsolatok

Építő gondolatok

Út a teljesség felé

Légy boldog! De hogy csináljam?

Kreativitás = Szabadság!

Földünkért!

Lélekemelő interjú 2012-ről (Kryon)

AJÁNLÓ

Látogass el Facebook oldalamra!

Programok

Partnerek

Könyvek, Filmek, Zene

SPECIÁLIS FUNKCIÓZAVAROK OLDÁSA, INTEGRÁLT, HATÉKONY MŰKÖDÉS a kineziológia LEAP módszerével... Megosztás


Aki látta a CSÚCSHATÁS című filmet, az - de talán más is - álmodozott róla, hogy milyen jó lenne agyunkat jobban kihasználni. A LEAP módszere bogyók nélkül is lehetővé teszi ezt.
Persze, akinek valamilyen speciális fiziológiai funkciózavarai vannak ( képességzavarok pl. mozgáskoordináció, beszéd, tanulás - dislexia, legasthenia, figyelemzavar...) az már ezek oldásának is örülne.
Előfordul az is, hogy egy-egy régi, nem éppen építő mintánk, berögződésünk tudatában vagyunk, de bizonyos helyzetekben mégsem tudjuk elengedni őket! Nem tudunk uralkodni magunkon, képtelenek vagyunk új alternatívákat, jobb megoldásokat meglátni és/vagy alkalmazni. Ilyenkor szoktuk a Kineziológiát segítségül hívni. Ennek legújabb, a friss agykutatási eredményeket felhasználó módszere az Agyformatlálás, ill. LEAP többek között az
idegpályáink 22-es csapdájából is kiszabadítanak - szó szerint! Hálás köszönet mindezért Dr. Charles T. Krebsnek és Hugo Tobarnak, a módszer kidolgozóinak.

A tapasztalatok gyerekkorunktól kezdve fejlesztik agyunkat, minden új helyzetben újabb és újabb kapcsolatot, idegpálya hálózati részt hoznak létre. Ezek később hasonló helyzetben alapmintául szolgálnak. Ha egy ilyen hálózati rész mindig zsákutcába visz, akkor lehet '22-es csapdája' érzetünk. A LEAP hatására lehetővé válik a zsákutcákhoz vezető idegi kapcsolatok feloldása, hogy új, építőbb megoldást eredményező idegi kapcsolatok jöhessenek létre.

Bizonyos Oxigén hiányos esetekben - szülési komplikáció, de bármilyen fejet ért sérülés, vagy akár stressz okozta keringési elégtelenség - sejteink alvó (Stand by) állapotba kerülnek, hogy megvédjék magukat a további károsodástól. A krízishelyzet elmúltával azonban előfordul ennek az alvó állapotnak a fennmaradása. Ilyenkor általában a funkcózavarok viszgálatakor nem látszik semmiféle neurológiai sérülés vagy egyéb ok az érintett agyterület nem megfeleő működésére, mégis fennáll a zavar. Ebben az esetben nagyon látványos eredményeket hozhat a LEAP kezelés. (Természetesen csodát tenni nem tudunk! Nem tudunk idegsejteket varázsolni oda, ahol sérülés vagy egyéb ok miatt nincsenek.)
Mi a LEAP?
Egy képességfejlesztő akupresszúrás program.
• Az agykutatás (neurológia)
• Kineziológia (izomteszt alkalmazása)
• Hagyományos Kínai Orvoslás (Meridián rendszer és akupunktúra rendszer alkalmazása)
legújabb felfedezésein alapszik.
Ezenkívül használja a mudrákat (ujjmódok), és akupresszúrás pontokat (formatálás) mint alaptechnikákat, hogy feltérképezze a stresszt és az energia egyensúlytalanságokat az agyi területeken, pályákon, valamint a meridiánokban és végül feloldja azt.

Ez a rendkívül hatékony terápiás módszer Dr. Charles Krebs nevéhez fűződik.
Dr. Charles Krebs tengerkutató biológusként kezdte tudományos pályafutását.
Miután egy búvárbaleset következtében lebénult, saját gyógyulása érdekében agykutatással kezdett foglalkozni. A '80-as évek végén dolgozta ki a LEAP módszert, melynek segítségével újra megtanult járni és mozogni. Ma az agykutatás és a kineziológia nemzetközileg elismert professzora, számos könyv és publikáció szerzője.

Charles Krebs a LEAP® alapítója szerint a sikeres feladat- / problémamegoldó képesség / tanulás fontos faktorai:
  1. A szükséges agyi területek elérhetőek kell, hogy legyenek, és nem mutathatnak sem neurológiai sem pedig stressz okozta zavarokat.
  Például képzeljen el egy zenekart, ahol minden zenész tökéletesen uralja a hangszerét és a partitúrát.
  2. A komplex gondolkodási feladatoknál ezeknek az agyi területeknek szabadon, késlekedés nélkül kell dolgozniuk és együttműködniük. Az együttműködés ilyen időzített formáját agyintegrációnak is nevezik.
  Például, képzelje el, hogy minden zenésznek a másikkal együtt kell játszania, hogy zenét tudjanak produkálni. Ha egy vagy több zenész eltéveszti a belépést, összezavarhatja a darabot.
  3. Az agyi területek és összekötő pályáik tökéletes összjátéka (extrém) stresszhelyzetekben is lehetséges és fenntartható.
  Például, képzelje el, hogy a zenekarnak óriási nagy közönség előtt kell játszania, úgy, hogy a közönség okozta idegi megterheléstől sem omlanak össze.

A LEAP kezelés menete:
A LEAP oldás során a kliens a kezelőágyon fekve (ruhában) helyezkedik el. A főleg mellkason, fejen és talpon lévő akupunktúrás pontok gyengéd érintésével specifikus agyterületekre tudunk hatni, és izomtesztelés segítségével felderítjük, hogy hol akadályozott az információáramlás. Ezáltal a blokkolt terület közvetlenül elérhető és stressz-mentesíthető.
Ez a technika egy több lépésből álló program, melyben meghatározott az oldások sorrendisége. A hosszú távú, tartós eredmény eléréséhez célszerű a teljes programot végigcsinálni, de legtöbbször már az első alkalom után is érezhető a pozitív változás. A kezelés fájdalommentes, kellemes és nyugtató hatású.

A varázsszó – Agyintegráció
Az ember egy komplex élőlény: test, lélek és szellem
A kapcsoló- és egyúttal az integrációs központja az agy.
Fő feladata, az emberi élet biztosítása, őrzése, és irányítása, és csak másodsorban felelős a gondolkodásért, a cselekvésért, az érzelmekért és az ösztönökért.
Az agyunk három fő részből álló felépítése:
• agytörzs
• limbikus rendszer
• neokortex
szükségessé teszi, hogy minden élethelyzetben az összes komponens 'keverten' , a gondolkodáshoz integráltan kell, hogy működjön. Nagy vonalakban a következő területekről van szó:
  ösztönök
  érzelmek
  gondolatok
  érzetek
  tudatosság
  tudatalatti
  tudattalan
  logikai (részletfelismerés)
  képi (összképi áttekintés)

Mind ezekről a területekről keveredik össze, az 'életkoktélunk', amelyben, minden élethelyzetben mindig az egyes alkotórészek megfelelő arányára lenne szükség.
Az agyintegráció legnagyobb ellensége a stressz.
Stresszes állapotban hormon vezéreltekké válunk, és TÚL sok, esetenként TÚL kevés kerül a hozzávaló alkotórészek közül a koktélba. Az agy koordinál, feldolgozza, és integrálja életünket meghatározó összes tényezőt: kozmikus befolyások, Nap, Hold, időjárás, külső érzelmi hatások, fizikai komponensek, környezeti tényezők, táplálkozás, elektromágneses befolyások, stb.

Most pedig következzék néhány gondolat Andrea Hahn-tól, aki Dr. Charles T. Krebs kiváló tanítványa, LEAP tanár (Forrás: www.ell.at/gehirnintegration:kinesiologie - Kinesiologie, LEAP ... Fordította: Zügn Anita):


  'A stressz okozta blokádokat az agyban, vagy az agyi pályákon az ún. LEAP (ujjmódok és akupunktúrás pontok kombinációi) segítségével feltérképezte, és testreszabott korrekciós módszerrel megszüntette.
  A módszer fájdalommentes és gyengéd, (nem használ tűket) és tartós.
  Ha az összes agyterület hibátlanul együttműködik, akkor az ember kiegyensúlyozottabb, és újból átlát mindent. Dolgok, amik azelőtt nem, vagy csak komoly erőfeszítések árán voltak elérhetőek, azokat most könnyebben megvalósíthatjuk.
  ...

  Aggódás, düh, zsémbesség …stressz jelenségek, ugyanúgy, mint a túlhajszoltság, a hullafáradtság érzése, és az amikor nem vagyunk képesek felállni a TV fotelből. Ezek mind arra utaló jelek, hogy az agyintegráció elveszett.

  A hibátlan agyintegráció lehetővé teszi, számunkra, hogy a dolgokat el tudjuk engedni, vagy leadni, hogy már nem fontos mindig mindent egyedül végrehajtani, és közben túlterhelni magunkat. Különbséget tudunk tenni az elsődleges, fontos, és a nem fontos dolgok között.
  Ezáltal terhelhetőbbek és rugalmasabbak (többé nem merevek) vagyunk, testileg és szellemileg is frissebbek. ...
  A működő agyintegráció lehetővé teszi a hálózatban való gondolkodást, hogy a dolgokat másképp fogjuk fel, és kapcsoljuk össze. A félelmek és a kétségek leépülnek, az idegen és az új jelenségek gazdaggá tesznek és nem veszélyforrások. Előrehaladás, a lemerevedés és bénultság helyett, rugalmasság, öröm a tanulásban, motiváció kerül előtérbe a null mentalitás helyett.
  Az agyintegráció helyreállítása után az odafigyelés (nem lekapcsolás) és a beszélni tudás, amikor szükséges, újra lehetővé válik. Ezek a tulajdonságok különösen a vezető pozícióban lévő embereknek, és tanároknak fontosak.

Végeredményben mindannyiunknak segít a módszer!

ÚJDONSÁG: SIPS - akupresszúrás program: mindenféle nyavajára, akár sportbalesetekre: - az izomműködés, az inak és a szalagok összehangolására (pl. térdfájdalom, -kattogás...),
- a testszövetekben való fájdalom csökkentésére,
- az ízületek egyensúlyának megteremtésével azok működését harmonizálja,
- a limbikus rendszer elsődleges érzelemforrásainak egyensúlyba hozására...
A kezelésen izomteszteléssel mérjük fel az inakban, inhüvelyben, izmokban, izületekben, szalagokban... lévő feszültséget és ellenállást, majd akupresszúrás pontok stimulálásával oldjuk azokat. Kiváló mozgásszervi fájdalmakra, húzódásokra, gyulladásokra, korlátozott mozgási terjedelem oldására...

Örömmel jelentem, hogy a Harmonizálás Képességkibontakoztató Központban immár LEAP és SIPS kezelésre is lehetőség van, akár önállóan, akár Kineziológiai oldás keretében.
Árak, elérhetőség megtekintéséhez klikk ide

ÉRTÉKELÉSEK, VÉLEMÉNYEK a LEAP kezelésről

  D. Anikó - 7 éves fia koncentrációs zavarain dolgoztunk
  2015-02-24
  Kb. egy hónapja volt Mátyás fiam első LEAP kezelése, mely hihetetlenül látványos változást eredményezett.
  Főleg fiunk mozgáskoordinációjában - rendkívül bonyolult tevékenységeket is könnyedén megvalósított.
  Emellett a kedélye is javult. Ismét elkezdett dobolni, amit eredetileg nagy kedvvel csinált, de a zenei képzés rendszeressé válása után inkább hanyagolt, szintén bíztató, hogy az eddigi sötét, fekete ruhák mellett elkezdte igényelni a világos, színes öltözetet...

  Anna Sziddhána Csetverikov - szem és látás kapcsán az első LEAP kezelés után írta
  2014-02-14 16:42:18
  'Ma vissza tudok jelezni még egy izgalmas dolgot: a két szemem külön funkciót tölt be, a jobb oldali közeli nézésre, olvasásra 'szakosodott', a bal pedig távollátásra. Nem szeretnek szerepet cserélni, és főleg ha a bal szememmel próbálok olvasni az eddig mindig borzasztó reakciókat keltett a testemben, remegett a szemem és nem értettem amit olvasok. Ma a metrón ülve azonban egyszer csak azt vettem észre, hogy a bal szememmel olvasok!
  Teljesen megdöbbentem és többször lecsekkoltam, hogy tényleg jól érzem-e. És igen. :) Csak nevetni tudtam ezen és örülni nagyon! Köszönöm! :D Várom a folytatást'

Milyen problémák esetén segíthet a LEAP kezelés?

- alacsony stressztűrés,
- alvászavarok,
- egyensúlyzavarok,
- mozgáskoordinációs problémák,
- auditív és vizuális érzékelési zavarok, szkotópia, nisztagmus, ezo- és exophoria,
- autóvezetési gondok (pl. nem mer előzni, alagúttól való és egyéb félelmek.),
- beszédzavarok (pl. a magában szépen megfogalmazott gondolatokat képtelen kifejezni. Logopédiai kezelés elakadásakor.),
- cél előtti gyakori visszalépés, elakadás,
- érzelmi zavarok ( kedvetlenség, frusztráltság, depresszió, dührohamok... ),
- lámpaláz/vizsgadrukk okozta leblokkolás,
- figyelemzavar, koncentrációs problémák,
- gondolkodási nehézségek,
- pszichoszomatikus ill. nehezen diagnosztizálható tünetek,
- tanulási problémák, diszlexiák, legasthenia...

Gyermekeknél és fiataloknál ezen kívül még az alábbi esetekben:
• helyesírási problémák,
• olvasási és szövegértési zavarok,
• számolási nehézségek,
• pszichoszomatikus tünetek (émelygés, feszültség stb.),
• dolgozatírástól való félelem,
• motiváltság hiánya esetén.

Felnőtteknél még az alábbi esetekben:
• lelkileg különösen megterhelő munkavégzés (vezető pozíció, vállalkozás) esetén,
• a hatékonyság fokozása céljából,
• átképzés, felnőttkori tanulás (idegen nyelv, számítástechnika, új szakma tanulása),
• erőteljes munkahelyi és magánéleti stressz,
• a motiváltság hiánya (Burn-out-szindróma, kiégés),
• gyakori indokolatlan megbetegedés,
• pszichoszomatikus megbetegedések (szívproblémák, rosszullétek, hányinger),
• érzelmi problémák (egzisztenciális félelem, depresszió, frusztráltság) esetén.

A LEAP kezelés után az alábbi pozitív hatásokra számíthatunk:
  o Koncentráció javulása
  o Érzelmi problémák hatékonyabb kezelése
  o Hatékonyabb stressz kezelés
  o Az agyi képességek jelentős javulása
  o Az egyéni képességek 100%-os kihasználása.
  o Általános tanulási képességek jelentős javulása
  o Olvasási, írási, számolási képességek jelentős javulása
  o A motiváltság erősödése
  o Immunrendszer számottevő erősödése
  o Testi-lelki jó közérzet
  o A látómező és az észlelés kiterjesztése...